Speciale

Retrospectiva zilei 30 martie 2023

schedule 31 mar. 2023, 01:20

9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 30 martie 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. Guvernul a dat fără să țină cont: 750 milioane lei, într-un an, pentru cazarea refugiaților ucraineni. Aleșii vor acum să schimbe sistemul

750 de milioane de lei este suma plătită de Guvern, în ultimul an, unor persoane fizice şi firme care au cazat refugiați ucraineni. Suma a ajuns, în proporție de 90%, la persoane fizice din România, care nu au obligații fiscale pentru banii încasați. Așa a stabilit Guvernul, care acum vrea să schimbe sistemul. Tot aleșii au stabilit să nu existe vreo evidență centralizată a celor care primesc bani, însă primăriile pot face controale.
Citeste tot articolul »

2. Noile legi ale Educației, aprobate: admiterea diferențiată la liceu și schimbări la Bacalaureat

După aproape jumătate de an de dezbateri și alți șapte ani de așteptare, noile legi ale Educației în varianta Deca au fost aprobate. Deși elevii, părinții și profesorii s-au opus, copiii vor avea o admitere diferențiată la liceu, iar Bacalaureatul va cuprinde mai multe probe. Iată cum va arăta sistemul.

Citeste tot articolul »

3. Plafonarea tarifelor RCA, amânată din nou. Guvernul a retras al doilea proiect și spune că va câuta „cele mai bune opțiuni”

Plafonarea tarifelor RCA a fost amânată din nou „pentru a fi analizate cele mai bune opțiuni”, a motivat Executivul. Guvernul a retras al doilea proiect de plafonare. Premierul Nicolae Ciucă a cerut alte discuții suplimentare, în vreme ce șoferii așteaptă cu disperare o soluție. 
Citeste tot articolul »

4. Ana Morodan s-a ales cu trei dosare penale. Influencerița, prinsă conducând fără permis și sub influența alcoolului și a unor substanțe interzise

Ana Morodan s-a ales cu trei dosare penale, fiind cercetată sub control judiciar. Vedeta a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor, iar în încercarea de a scăpa a mai lovit două mașini. Mai apoi, oprită fiind de oamenii legi, s-a aflat că influencerița conducea fără permis, sub influența băuturilor alcoolice și după ce a consumat niște substanțe interzise. Ce a avut de zis în apărarea sa!

Citeste tot articolul »

5. Ana Morodan, sfaturi pentru fanii ei după ce s-a ales cu trei dosare penale și control judiciar: ,„Îmi pare rău că v-am dezamăgit”

Ana Morodan a postat un mesaj pentru fanii ei de pe rețelele sociale, după ce a încălcat legea. „Contesa digitală” a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor, moment în care a fugit și a lovit alte două mașini. Mai apoi, polițiștii au descoperit că influencerița conducea sub influența alcoolului, dar și a substanțelor interzise, pe care ea a refuzat că le-ar fi consumat, spunând că ar fi fost vorba doar despre niște pastile pentru somn, pe care le ia de multă vreme și pentru care, de asemenea, are o rețetă.
Citeste tot articolul »

6. Elena Gheorghe, mesaj de susținere pentru Ana Morodan. Adelina Pestrițu a avut și ea ceva de zis: „E omenesc să greșim”

Elena Gheorghe i-a transmis un mesaj de susținere Anei Morodan, în dreptul postării pe care vedeta a făcut-o pentru fanii ei de pe rețelele sociale, pe care simte că i-a dezamăgit enorm zilele acestea. În urmă cu două seri, „Contesa digitală” a fost prinsă de oamenii legii conducând fără permis și sub influența băuturilor alcoolice și se pare că și după ce ar fi consumat substanțe interzise.

Citeste tot articolul »

7. Pensia uriașă primită de Ion Țiriac de la statul român ridică suspiciuni. „Cum, dacă a lipsit opt ani din țară?”

Pensia uriașă pe care fostul tenismen Ion Țiriac o primește de la statul român ridică suspiciuni în rândul colegilor săi de breaslă. Cu o avere estimată la 2 miliarde de dolari, afaceristul ar încasa, lunar, 12.000 de lei, bani pe care a ales însă să nu îi ridice până acum. 
Citeste tot articolul »

8. Ce aduce Luna Plină Roz de pe 6 aprilie? Vine după o perioadă de furtuni emoționale

Învățăm să găsim echilibrul și armonia în mijlocul procesului de creștere și schimbare. Universul ne spune că, deși călătoria poate fi una plină de provocări aceasta este, de asemenea, frumoasă și plină de satisfacții, iar lecțiile pe care le învățăm ne pot aduce mai aproape de sinele nostru adevărat. 

Citeste tot articolul »

9. Semne care îți arată că ai putea avea probleme cu glanda tiroidă

Situată chiar sub mărul lui Adam și fiind relativ mică, glanda tiroidă joacă un rol uriaș în corpul nostru, influențând funcția multor dintre cele mai importante organe ale corpului, inclusiv inima, creierul, ficatul, rinichii și pielea. Asigurarea faptului că glanda tiroidă este sănătoasă și funcționează corect este de o importanță vitală pentru bunăstarea generală a organismului.
Citeste tot articolul »

10. Antonia, dezamăgită de începuturile carierei sale. Artista a ajuns să facă terapie: „Am o problemă cu emoțiile”

Antonia și-a pus sufletul pe tavă, în podcast-ul pe care îl moderează Horia Brenciu pe canalul lui de YouTube. Partenera de viață a lui Alex Velea a vorbit despre multe aspecte legate de viața sa privată, despre începuturile carierei sale, dar și despre emoțiile care în ultima vreme au pus stăpânire pe ea și din cauza cărora a fost nevoită să facă terapie.

Citeste tot articolul »

11. Asasinarea compozitorului Ioan Luchian Mihalea. A avut o moarte trasă la indigo cu a mamei sale

Asasinarea artistului Ioan Luchian Mihalea, un omor care a revoluționat societatea românească, a șocat întreaga țară în 1993. Îndrăgitul compozitor, solist și dirijor al grupului Song a fost găsit strangulat în apartamentul său din cartierul bucureștean Drumul Taberei. Filmul sângeroasei crime, o informație prost gestionată și o temă pentru care societatea nu era pregătită atunci: homosexualitatea. „Cazul Mihalea” a deschis Cutia Pandorei din care a ieșit la iveală fenomenul gay de la noi din țară, pedepsit în vremurile de mult apuse cu închisoarea. Ce a însemnat pentru România moartea lui Ioan Luchian Mihalea? Detalii, mai jos. 
Citeste tot articolul »

12. Ada Dumitru a tras un semnal de alarmă. Ce a declarat despre fetele de la Survivor România

Ada Dumitru a tras un semnal de alarmă în ceea ce le privește pe toate concurentele emisiunii Survivor România, după ce ea a fost eliminată din cauza problemelor medicale, într-o discuție pe care a purtat-o cu fanii ei de pe rețelele sociale. Iată ce le-a povestit fosta Faimoasă celor care au stat cu ochii pe ea în tot acest timp!
Citeste tot articolul »

13. Cât de multă energie verde va avea România în următorii ani? Răspunsurile, la Energy R/Evolution, pe 6 aprilie, ora 10!

Vorbim tot mai mult despre renunțarea la combustibilii fosili și trecerea la energia verde, dar care este realitatea? Conferința organizată de wall-street.ro aduce la un loc protagoniștii pieței de energie pentru a trasa aceste direcții.

Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---