Speciale

Retrospectiva zilei 25 aprilie 2023

schedule 26 apr. 2023, 01:14

Retrospectiva zilei 25 aprilie 2023
9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 25 aprilie 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. Ciucă nu vrea nici salarii tăiate, nici crescute. Ce se întâmplă cu angajările la stat și cumulul pensie-salariu

Liderii coaliției de guvernare au discutat, luni, despre măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare, pe fondul scăderii încasărilor la bugetul de stat. Premierul Nicolae Ciucă a cerut să nu fie tăieri salariale, iar până la noua lege a salarizării să nu crească salariile. Cât despre cumulul pensie-salariu, la stat, aleșii au ajuns la concluzia că acesta nu se poate face prin Ordonanță de urgență, deoarece e neconstituțional, așa că trebuie să se aplice prin lege. În schimb, politicienii au hotărât stoparea angajărilor în sistemul de stat și reducerea cu 10% a cheltuielilor la bunuri și servicii. 
Citeste tot articolul »

2. Atacatorul patronului Nuba, arestat în lipsă. În ce stare se află milionarul

Bărbatul care l-a înjunghiat pe Jean Sassu, patron Nuba, a fost arestat în lipsă. Atacatorul este dat în urmărire internațională, are 35 de ani și a fugit în Turcia imediat după fapta ilegală comisă. Între timp, victima a vorbit public despre ce s-a întâmplat. A spus că avea bodyguarzi, însă în ziua atacului nu erau cu el, pentru că nu și-a imaginat că va fi tăiat pe stradă în miezul zilei. Iată în ce stare se află acesta. 

Citeste tot articolul »

3. Polițista filmată de soț în timp ce făcea amor cu șeful de post abia venise din concediu maternal. Motivul pentru care nu a vrut să deschidă ușa până au venit mascații

În cazul șefului de post de poliție prins în tandrețuri cu o polițistă chiar în secție, ancheta este ținută la secret. Cei doi amanți și-au luat concediu și n-au mai trecut pe la birou. Șefii lor, veniți de urgență în noaptea cu pricina, nu au comentat decizia de a chema mascații, după ce n-au reușit să îi convingă pe amanți să descuie biroul în care se baricadaseră. 
Citeste tot articolul »

4. Ana Morodan, decizie importantă după ce s-a ales cu trei dosare penale: „Am cerut ajutor, m-am informat”

Ana Morodan a luat o decizie importantă, după ce s-a ales cu trei dosare penale în urmă cu aproximativ o lună. Vedeta vrea să facă anumite schimbări în viața sa, fiind conștientă că felul în care a reacționat nu a fost tocmai unul corect.

Citeste tot articolul »

5. Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici”

Într-o fabrică de carne din Suceava se lucrează continuu pentru mesele de 1 Mai. Angajații pregătesc 25 de tone de carne pentru grătar, dintre care 15 numai din mici. 
Citeste tot articolul »

6. Tatăl Claudiei Pătrășcanu, un exemplu pentru fiica lui. Care au fost ultimele sale cuvinte: „Atât de bun, atât de cald, iubitor”

Claudia Pătrășcanu a acceptat invitația de a merge în emisiunea „În Oglindă”, unde a vorbit despre mai multe aspecte din viața sa, inclusiv despre tatăl ei care a fost un exemplu pentru ea, pe care l-a iubit și pe care l-a pierdut în urmă cu mai mulți ani.

Citeste tot articolul »

7. Mama Claudiei Pătrașcanu nu și-a refăcut viața, după ce a rămas văduvă: „O fi făcut vreo înțelegere cu tata, nu știu”

Claudia Pătrășcanu, invitată în cadrul emisiunii pe care o moderează Mihai Ghiță pe YouTube, a discutat printre altele și despre părinții ei care au fost un exemplu pentru ea și care au învățat-o, mai presus de toate, ce este iubirea. A încercat, la rândul ei, să își crească băieții în același mod și este fericită, deși încă îi simte lipsa tatălui care s-a stins din viață, când artista avea doar 15 ani.
Citeste tot articolul »

8. Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală

Un amendament al PNL, PSD și al Ministerului Educației adoptat luni de Comisia de învățământ a Camerei Deputaților prevede că deţinerea de arme, consumul de droguri, de băuturi alcoolice sau alte substanţe ilegale, fumatul, participarea la jocuri de noroc în perimetrul unităţii de învăţământ, chair și folosirea telefoanelor mobile în timpul orelor de curs sunt interzise în școală.

Citeste tot articolul »

9. Andreea Antonescu, despre o posibilă împăcare cu Victor Vrânceanu: „Încerc să iau decizii corecte și demne”

Andreea Antonescu a făcut câteva declarații cu totul și cu totul neașteptate despre o eventuală împăcare, fiind foarte diplomată în ceea ce a zis și dând de înțeles că nu spune niciodată că nu vor ajunge în acel punct al vieții lor și încearcă să ia deciziile corecte și demne pentru viitorul ei.
Citeste tot articolul »

10. Sensy este însărcinată în patru luni. Cum se simte influncerița: „Nu am pofte”

Sensy, însărcinată în patru luni, a fost invitată în platoul emisiunii Xtra Night Show unde a vorbit despre starea în care se află, despre numele pe care l-a ales pentru cel mic, dar a zis și dacă își dorește fată sau băiat. Ce a mai povestit influencerița despre una dintre cele mai importante perioade din viața sa.

Citeste tot articolul »

11. Măsurile de austeritate intră în vigoare de la 1 mai: salarii înghețate și angajări blocate în sistemul bugetar și interzicerea cumulului pensie-salariu. Cum explică ministrul Finanțelor

Aleșii au elaborat un proiect de ordonanță de urgență prin care vor să reducă cheltuielile. Printre măsurile care vor mai strânge cureaua la bugetul statului se numără înghețarea salariilor și blocarea angajărilor în sistemul bugetar, cât și interzicerea achiziției de mașini și mobilă și a comulului pensie-salariu. 
Citeste tot articolul »

12. Adriana Bahmuțeanu s-a căsătorit în secret cu George Restivan. Evenimentul ar fi putut să nu aibă loc: „Am avut peripeții la graniță”

Adriana Bahmuțeanu și George Restivan au decis să facă un pas extrem de important pentru ei și pentru viitorul lor și anume să își unească destinele în fața lui Dumnezeu. Aceștia au decis să facă lucrul acesta în mare secret și nici măcar persoanele apropiate nu au știut ce va urma.

Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9751 RON
0.00050
USD
USD: 4.5879 RON
-0.01070
GBP
GBP: 5.8059 RON
-0.00650
HUF
HUF: 1.2827 RON
0.00690
BGN
BGN: 2.5437 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.046 RON
0.02730
Convertor valutar

Rezultat: ---