Speciale

Retrospectiva zilei 09 martie 2023

schedule 10 mar. 2023, 01:01

9 NEWS prezintă retrospectiva zilei de 09 martie 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1 Eliminare total neașteaptată la America Express: „Această pereche ne-a întrecut orice așteptare”

Ediția de seara trecută a emisiunii America Express a fost una extrem de grea pentru trei dintre echipele rămase în concurs, care au intrat în cursa pentru ultima șansă și care au luptat din greu pentru locul lor în concurs. La final, vulturul a fost roșu, iar una dintre perechi a fost eliminată. Iată despre cine este vorba!
Citeste tot articolul »

2 Enel a semnat vânzarea afacerii din România către grecii de la Public Power Corporation. Când se va finaliza tranzacţia în valoare de 1,26 miliarde de euro

Grupul italian Enel a semnat cu grecii de la Public Power Corporation S.A. (PPC) un acord pentru vânzarea tuturor participaţiilor deţinute de către Grupul Enel în România. Acordul prevede plata de către PPC a unei sume totale de aproape 1,26 miliarde de euro, ceea ce evaluează societățile vândute la aproape 1,9 miliarde de euro. Mai mult, suma totală poate fi justificată conform unor cauze uzuale în astfel de tranzacții, cât și printr-un mecanism pentru potențiale plăți ulterioare, în funcție de valoarea viitoare a activității de retail. Finalizarea tranzacției este așteptată în trimestrul al treilea al anului curent. Planul Strategic curent al Grupului Enel vizează concentrarea asupra a 6 teritorii cu potențial ridicat de creștere. 

Citeste tot articolul »

3 Oana Matache, primele declarații după ce Radu Siffredi i-a înjurat copilul pe live: „Situația a scăpat de sub control”

Oana Matache a răbfnit, pe contul ei oficial de Instagram. Sora Deliei a transmis un mesaj dur despre ultimele întâmplări din viața sa, deși a încercat să nu o facă, pentru a da nu apă la moară gurilor rele, iar totul s-a întâmplat la foarte scurt timp după ce iubitul ei i-a înjurat unul dintre copii pe stream. Iată ce a notat la Story!
Citeste tot articolul »

4 Adda, momente de panică în propria casă: „Tocmai am găsit o căpușă în pat”

Momente de panică pentru Adda în propria locuință. Partenera de viață a lui Cătălin Rizea a găsit o căpușă în pat, a transmis repede un mesaj în mediul online legat de acest lucru și a acționat imediat, pentru că s-a speriat destul de tare.

Citeste tot articolul »

5 Proiect european în stil românesc. Echipamente anti-COVID-19 comandate în pandemie, ajunse după 3 ani în Gorj: kiturile ar putea ajunge la gunoi

Mai multe școli și primării din Gorj s-au bucurat, la începutul pandemiei, că au obținut bani pentru echipamente anti-COVID-19, doar că acestea nu au venit când era mai mare nevoie de ele. Au ajuns acum, după aproape trei ani, astfel că zeci de mii de măști și tone de substanțe dezinfectante sau purificatoare de aer zac în depozite. În cazul unor unități de învățământ, kiturile vor ajunge la gunoi, în timp ce în altele vor deveni folositoare.
Citeste tot articolul »

6 Sate din Spania unde primești bani pentru a locui acolo

Mai multe țări din Europa încurajează tinerii să se mute în mediul rural, iar în acest sens le oferă o anumită sumă de bani lunar. Printre acestea se află și Spania, unde patru sate au adoptat acest model. Iată despre care este vorba!

Citeste tot articolul »

7 Indemnizația de creștere a copilului s-ar putea majora. La cât ar putea ajunge

Partidul Național Liberal (PNL) propune majorarea indemnizației de creștere a copilului. Suma maximă pe care o primesc lunar părinții ar putea ajunge la 12.000 de lei, cu 3.000 de lei mai mult decât este acum, în vreme ce indemnizația cea mai mică ar putea fi mărită la 1.800 de lei, cu 300 de lei mai mult. Pentru moment, totul este în fază de proiect de lege. 
Citeste tot articolul »

8 Bianca Drăgușanu, revoltată din cauza interzicerii promovării jocurilor de noroc. „Dacă eu poate din acești bani îmi creșteam copilul”

Bianca Drăgușanu este revoltată după ce a aflat că reclamele la jocurile de noroc și pariuri vor fi interzise prin lege.
Citeste tot articolul »

9 Salata antivergeturi a lui Carmen Brumă. De ce ingrediente ai nevoie

Carmen Brumă a dezvăluit care este salata care face minuni! Cu doar câteva ingrediente, vedeta promite eliminarea vergeturilor!
Citeste tot articolul »

10 5 motive pentru a nu ține banii „la saltea” în 2023. Ce ne sfătuiesc managerii de bani

Valul de scumpiri care a lovit România a șters, în medie, 15% din valoarea oricărei sume de bani cash pe care românii au avut-o la dispoziție în 2022. Patru manageri de bani, care împreună administrează averi de 7,7 miliarde de lei, au sfătuit românii să nu-și țină banii „la saltea” în 2023. Motivele, mai jos.
Citeste tot articolul »

11 Interzicerea vânzărilor de mașini cu motoare termice, mai așteaptă. Uniunea Europeană amână votul

Uniunea Europeană a anunțat oficial că a amânat votul pentru interzicerea vânzărilor de mașini noi cu motoare termice începând din 2035. Decizia a fost luată ca urmare a nemulțumirii Germaniei față de acest plan.

Citeste tot articolul »

12 Joblandia – o nouă oportunitate pentru elevi în timpul programului Școala Altfel

HR Club, asociația profesioniștilor în resurse umane, lansează platforma Joblandia, care facilitează accesul tinerilor la vizite în companii, mentorat, oportunități de angajare, învățare și acces direct la medii de muncă.

Astfel, în perioada martie - iunie 2023, în timpul programului Școala Altfel, liceele pot vizita sediile companiilor din mai multe orașe: Cluj, Iași, Constanța, Giurgiu, Alba Iulia, Ploiești, Timișoara, Brașov, Tg. Mureș, Covasna, Lugoj, Sf. Gheorghe, Miercurea Ciuc, Roman, Piteși, Satu Mare. 
Citeste tot articolul »

13 Gabriel Țuțu a fost revocat din funcția de director general al Romarm. Cine va fi noul director

Consiliul de Administraţie al companiei Romarm a deci să îl elibereze pe Gabriel Țuțu din funcția de director general al firmei, după scandalul cu măștile neconforme.

Citeste tot articolul »

14 Wizz Air introduce o nouă rută aeriană în România. Destinația este foarte populară

Compania aeriană Wizz Air a anunțat că introduce o nouă rută în România. Începând din 27 martie, din Aeroportul Internațional Iași vor exista zboruri spre Berlin, în zilele de luni și vineri. Biletele de avion încep de la 99 de lei.
Citeste tot articolul »

15 Restricții de circulație până în aprilie în București. Zonele în care traficul va fi afectat

Brigada Rutieră a Capitalei a anunțat că în zilele de 10, 11, 25 martie și 1 aprilie, traficul rutier din mai multe zone din București va fi restricționat.
Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9754 RON
0.00090
USD
USD: 4.6739 RON
0.00790
GBP
GBP: 5.8294 RON
-0.00100
HUF
HUF: 1.2669 RON
-0.00780
BGN
BGN: 2.5439 RON
0.00050
CHF
CHF: 5.1301 RON
-0.00120
Convertor valutar

Rezultat: ---