Speciale

Retrospectiva zilei 02 mai 2023

schedule 03 mai 2023, 01:13

Retrospectiva zilei 02 mai 2023
9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 02 mai 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. Rusia, atacuri după contraofensiva Ucrainei. Putin a ordonat un bombardament puternic

Rusia pare că se teme de contraofensiva ucraineană, așa că președintele rus Vladimir Putin încearcă să o oprească din fașă și a ordonat un bombardament puternic. Doi oameni au fost răniți și 40 răniți. Rusia susține că loviturile au țintit depozite de arme și fabrici de muniții. La rândul ei, armata ucraineană a efectuat operațiuni de sabotaj pe teritoriul rus, soldate chiar și cu deraierea unui tren. Pe frontul din Bahmut, soldații lui Zelenski au reușit să îi alunge pe inamici. Situația rămâne dificilă. 
Citeste tot articolul »

2. Lapte cu 20% mai ieftin doar la Guvern; realitatea din magazine e alta. Cum e calculat prețul laptelui

Reducerea de 20% a laptelui anunțată de Guvern a fost făcută după poftă, căci nu toate marile magazine s-au conformat. Chiar dacă de la 1 mai ar fi trebuit să vedem la raft lapte românesc mai mic la preț cu cel puțin 2 lei, unii procesatori au anunțat că nu pot respecta noile reguli. În unele supermarketuri, reducerile sunt doar de formă, de câțiva bani. Dacă procesatorii și retailerii nu respectă acordul, oficialii amenință cu un act normativ.

Citeste tot articolul »

3. Deputații vor scaune din piele naturală și măsuțe de cafea. Cât va costa noul mobilier

Camera Deputaților a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru a cumpăra un nou mobilier „de lux”. Este vorba despre 262 de scaune din piele naturală, o canapea, două fotolii din piele și 40 de măsuțe de cafea. Iată cât va costa. 
Citeste tot articolul »

4. Serena Williams, mamă pentru a doua oară. Fosta jucătoare de tenis a dat vestea la Gala Met

Serena Williams, fostă jucătoare de tenis, câștigătoare a 23 de turnee de Grand Slam, a dezvăluit că va deveni mamă pentru a doua oară, seara trecută, la Gala Met, o strângere de fonduri dedicată Institutului de Costume. 
Citeste tot articolul »

5. PSD se opune comasării alegerilor. Ciolacu: „Este exclus să se comaseze din punct de vedere constituţional”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că ideea de a comasa alegerile din 2024, fie cele locale cu parlamentare sau altele, este exclusă din punct de vedere constituțional. Partidul însă va mai purta o discuție înainte de a veni cu un răspunde pentru PNL.

Citeste tot articolul »

6. România, campioană la scumpirea gazelor și a energiei. De ce avem cele mai mari creșteri de preț din Europa

România are cele mai mari creșteri de preț la gaze și energie electrică din Europa. Datele Eurostat arată că țara noastră este campioană în UE la scumpirea curentului, iar la gaz suntem pe locul doi. Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energeia Inteligentă, a spus că „nu este întâmplător”. 
Citeste tot articolul »

7. Loredana Groza, ținută de infarct pe litoral. Internauții au criticat-o aspru: „Scârbos!”

Loredana a deschis sezonul estival la mare, acolo unde a avut un concert într-un club de fițe. Așa cum și-a obișnuit fanii în ultima perioadă, vedeta a ales să poarte o ținută îndrăzneață, pe cât de apreciată de unii, pe atât de criticată de alții.

Citeste tot articolul »

8. 5 mai - eclipsă de Lună în Scorpion: umbrele sufletului ies la suprafață

Eclipsa de Lună plină ne cere să ne predăm și să avem încredere în această călătorie și în tot ce se întâmplă. Poate că acum nu înțelegem drumul pe care mergem, însă trebuie să cultivăm răbdarea în sufletele noastre și să ne lăsăm purtați de vânt. Dacă este prea întuneric, avem puterea de a ne întoarce întotdeauna către centrul inimii noastre, acolo unde există liniște, pace și iubire infinită. 
Citeste tot articolul »

9. Linia de metrou spre Aeroportul Henri Coandă va fi gata peste patru ani. Astăzi se semnează contractul

Aeroportul Henri Coandă din Capitală va avea metrou peste patru ani. Visul devine în sfârșit realitate. Astăzi se va semna contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de rezistență a lotului doi din Magistrala 6. Noua linie de metrou va avea 12 stații.

Citeste tot articolul »

10. Armata Română face angajări! Se caută peste 4.000 de soldați. Când are loc campania de recrutare

Armata României este în căutare de soldați. În cadrul acestei campanii de recrutare și selecție sunt scoase la concurs 4.159 de posturi de soldați/gradați profesioniști. Campania de recrutare are loc între 2 mai - 16 iunie.
Citeste tot articolul »

11. Ciolacu: „Avem o mare problemă, o ciumă a pensiilor speciale, care duce către o criză socială”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că problema legată de pensiile speciale trebuie rezolvată pentru a putea îndeplini un jalon în PNRR și pentru ca România să nu piardă bani din acest program.Citeste tot articolul »

12. Angajații de la ANAF și Ministerul Finanțelor protestează. Aceștia vor picheta sediile celor două instituții

Angajații ANAF și cei de la Ministerului Finanțelor vor ieși în stradă joi, pentru a protesta și a picheta sediile celor două instituții. Aceștia spun că "cârpeala sacului bugetar nu poate fi acceptată de finanțiști și generează proteste de stradă".

Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9751 RON
0.00050
USD
USD: 4.5879 RON
-0.01070
GBP
GBP: 5.8059 RON
-0.00650
HUF
HUF: 1.2827 RON
0.00690
BGN
BGN: 2.5437 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.046 RON
0.02730
Convertor valutar

Rezultat: ---