Social Locale

Armata Română face angajări! Se caută peste 4.000 de soldați. Când are loc campania de recrutare

schedule 02 mai 2023, 16:37

Armata Română face angajări! Se caută peste 4.000 de soldați. Când are loc campania de recrutare
Mircea Moira / Shutterstock

Armata României este în căutare de soldați. În cadrul acestei campanii de recrutare și selecție sunt scoase la concurs 4.159 de posturi de soldați/gradați profesioniști. Campania de recrutare are loc între 2 mai - 16 iunie.

Armata Română angajează! Ce presupune campania de recrutare

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că dă start campaniei de angajare a soldaților profesioniști pentru structura de forțe a Armatei României. Prin urmare, la nivelul structurii de forțe a Armatei României va avea loc una dintre cele mai ample campanii de recrutare. În cadrul concursului vor fi scoase 4.159 de posturi de soldați/gradați profesioniști.

Campania de recrutare se va desfășura în perioada 2 mai - 16 iunie. Cei interesați de posturile de soldat profesionist pot să se înscrie la concurs în cadrul centrelor militare zonale, județene sau de sector (după caz) pe a căror rază de responsabilitate își au domiciliul.

În conformitate cu calendarul de recrutare și selecție a candidaților, s-au stabilit următoarele:

  • înscrierea 2 mai-16 iunie;
  • evaluarea psihologică, evaluarea capacității motrice, 22 mai-23 iunie;
  • examinarea medicală 6-30 iunie;
  • termenul final de întocmire a dosarelor este 21 iulie.

Toate adresele centrelor militare pot fi găsite pe paginile: www.defense.ro/cariera-recrutare-mapn-ro și pe www.recrutaremapn.ro/contactbir.php.

„Soldații (și gradații) profesioniști (SGP) constituie cel mai numeros corp de personal militar și îndeplinesc funcții de execuție specifice luptătorilor și specialiștilor militari, în cadrul unor microstructuri de tip echipă, echipaj, post de luptă sau grupă/similare.
SGP pot îndeplini și funcții de comandă la nivelul acestor microstructuri. SGP participă nemijlocit la procesul de instrucție individuală și colectivă, asigură exploatarea și întreținerea tehnicii și armamentului din dotare și a infrastructurii de instruire și pot executa misiuni de paza a obiectivelor militare.
Alături de ceilalți militari, SGP au misiunea nobilă de păstrare a integrității și suveranității statului, a apărării cetățenilor țării. De asemenea, sunt chemați în orice situație care afectează desfășurarea normală a vieții (calamități, dezastre naturale sau tehnologice etc.).
SGP constituie principala sursă de formare a subofițerilor în activitate și pot fi selecționați la programele de formare a maiștrilor militari în activitate, precum și în vederea participării la cursurile organizate pentru admiterea în învățământul superior sau la cursul de formare a ofițerilor în activitate”, transmite MApN, citat de Mediafax. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---