Externe

Protestele violente din Franța continuă. Sute de persoane au fost arestate

schedule 02 iul. 2023, 18:04

Protestele violente din Franța continuă. Sute de persoane au fost arestate
HJBC / Shutterstock

În Franța au loc proteste violente deja a cincea zi. Autoritățile au arestat sute de persoane, iar 45.000 de jandarmi și polițiști au fost mobilizați pentru a opune rezistență oamenilor care protestează violent pe străzile din mai multe orașe franceze.

Proteste violente în Franța. Sute de persoane arestate în doar 5 zile

Deja de cinci zile, în Franța au loc proteste violente după ce un tânăr în vârstă de 17 ani a fost împușcat de poliție deoarece nu a oprit la semnalele lor. Nahel era cunoscut de autorități ca fiind un adolescent care încalcă legea în repetare rânduri. Acesta conducea fără permis, fără asigurare, nu se conforma regulilor de circulație și nu se supunea ordinelor poliției.

Populația din Franța a pornit un val de proteste și revolte violente după cele întâmplate. Jandarmii au fost mobilizați în mai multe orașe franceze pentru a stopa revoltele și actele de violență de care au dat dovadă oamenii. Protestatarii au spart clădiri, au furat, au incendiat și și-au manifestat revolta prin alte metode violente.

Nopțile au fost neliniștite în special la Paris, Nisa, Marsilia, Lyon și alte orașe din Franța. Marea de oameni nu s-a potolit, iar jandarmii cu greu fac față furiei acestora. Din cauza protestelor, transportul public în comun a fost afectat, iar oamenilor le este frică să mai iasă din case.

În doar 5 zile, protestele s-au răspândi în mai toată Franța, iar acestea au ajuns până la hotarele cu Elveția și Belgia. La scurt timp de la izbucnirea protestelor, autoritățile germane au afirmat că sunt îngrijorate de situația care a explodat în Franța.

Vineri după-amiază, Emmanuel Macron și guvernul au anunțat o serie de măsuri, printre care anularea evenimentelor excepționale și mobilizarea de vehicule blindate ale jandarmeriei.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---