Externe

Opt pasageri, inclusiv o femeie gravidă, abandonați pe o insulă africană de un vas de croazieră

schedule 03 apr. 2024, 10:54

Opt pasageri, inclusiv o femeie gravidă, abandonați pe o insulă africană de un vas de croazieră
9news default
Opt pasageri, inclusiv o gravidă și un paraplegic, abandonați de Norwegian Dawn în São Tomé, luptă să ajungă la vas.

Opt pasageri ai vasului de croazieră Norwegian Dawn, printre care se află o femeie însărcinată și o persoană cu handicap, au fost abandonați pe o insulă din São Tomé și Príncipe după ce au întârziat la întoarcerea dintr-un tur privat pe data de 27 martie. Grupul, care include mai mulți vârstnici și o persoană paraplegică, se chinuie de câteva zile să prindă din urmă vasul care se îndreaptă spre coasta de vest a Africii.

Norwegian Cruise Line (NCL) a declarat că pasagerii sunt responsabili să se asigure că se întorc pe vas la timpul stabilit, care este comunicat prin interfonul navei, în comunicațiile zilnice și postat chiar înainte de ieșirea de pe vas. Pașapoartele pasagerilor au fost înmânate autorităților portuare pentru a fi colectate de pasageri, care se fac responsabili de costul pe care trebuie să îl plătească pentru a ajunge la următorul port unde ancorează vasul.

Un cuplu american, Jill și Jay Campbell, a relatat că grupul a călătorit 15 ore prin șase țări africane pentru a încerca să ajungă din urmă vasul în Gambia, însă nava nu a putut acosta din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și a restricțiilor legate de maree. În prezent, grupul încearcă să ajungă în Senegal, următoarea oprire programată a vasului.

Unul dintre pasageri a rămas fără medicamente pentru inimă de cinci zile și i s-a făcut rău, iar o altă pasageră a avut o urgență medicală și a fost spitalizată în São Tomé. Familia Campbell a menționat că nu au putut folosi cardurile de credit locale și au cheltuit mii de dolari pentru cazare și necesități esențiale.

NCL a comunicat că lucrează cu autoritățile locale și a oferit grupului autorizația de a se alătura navei în Senegal, promițând rambursarea costurilor de călătorie din Banjur, Gambia, până la Dakar, Senegal.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---