Locale Sănătate

Nutriționistul Mihaela Bilic demontează mitul: carnea cu cartofi, un răsfăț nesănătos?

schedule 21 feb. 2024, 17:31

Nutriționistul Mihaela Bilic demontează mitul: carnea cu cartofi, un răsfăț nesănătos?
Foto: Captura video
Mihaela Bilic susține consumul echilibrat de carne și cartofi, contrar dietelor care evită carbohidrații, promovând o alimentație variată și sănătoasă.

Nutriționistul recunoscut Mihaela Bilic adresează o temă controversată în rândul românilor: consumul de carne cu cartofi. În ciuda popularității acestei combinații în gastronomia românească, există numeroase dezbateri cu privire la beneficiile sau riscurile pentru sănătate. Mihaela Bilic clarifică această dilemă în cadrul emisiunii "Doctor de bine" de la ProTV, unde explică de ce această asociere nutritivă este de fapt benefică.

Contrar tendințelor actuale de a promova dietele proteice și de a evita carbohidrații, Mihaela Bilic subliniază că combinarea cărnii cu carbohidrați, cum ar fi cartofii, constituie o alegere echilibrată din punct de vedere nutritiv. Această idee greșită că asocierea dintre carne și carbohidrați ar fi dăunătoare a fost răspândită de promotorii unor diete specifice, care nu sunt neapărat aplicabile tuturor persoanelor.

Nutriționistul atrage atenția asupra faptului că, în timp ce eliminarea carbohidraților din dieta zilnică poate fi utilă pentru pierderea în greutate, acest lucru poate conduce la dezechilibre în organism. Mihaela Bilic recomandă o abordare echilibrată, în care farfuria ideală conține atât proteine, carbohidrați, cât și legume, pentru cei care nu au probleme de greutate și doresc să mențină un stil de viață sănătos.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---