Locale

Inițiativa USR de redenumire a străzii Tuberozelor în onoarea lui Alexei Navalnîi

schedule 19 feb. 2024, 08:25

Inițiativa USR de redenumire a străzii Tuberozelor în onoarea lui Alexei Navalnîi
Mircea Moira / Shutterstock
USR București propune redenumirea străzii consulatului Rusiei în „Strada Alexei Navalnîi”, susținând valorile democratice.

Consilierii Uniunii Salvați România (USR) din Consiliul General al Municipiului București au propus un gest de solidaritate internațională prin redenumirea străzii Tuberozelor, adresa consulatului Rusiei, în „Strada Alexei Navalnîi”. Această inițiativă vine în sprijinul valorilor democratice și a drepturilor omului, subliniind angajamentul față de lupta împotriva corupției și autoritarismului.

Vlad Voiculescu, președintele USR București, a declarat că redenumirea nu reprezintă doar un simbol, ci transmite un mesaj puternic de sprijin pentru cei care, la fel ca Alexei Navalnîi, riscă libertatea și viața pentru a-și apăra țara. "Este o expresie a solidarității noastre cu toți acei luptători pentru libertate și democrație. Prin acest act, onorăm curajul și sacrificiul lui Navalnîi și ne afirmăm angajamentul față de o lume mai justă", a spus Voiculescu.

Proiectul inițial, propus în aprilie 2022 de consilierii USR Daniel Rigu și Florin Covaci, sugera numele „Ucraina Liberă” pentru strada respectivă, însă a fost modificat pentru a reflecta mai clar sprijinul pentru drepturile civile și democrație. Pentru ca schimbarea să devină efectivă, este necesar un vot majoritar în Consiliul General și avizul Prefectului.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a susținut, de asemenea, inițiativa pe rețelele sociale. Cetățenii care doresc să arate sprijinul lor pentru această cauză pot semna o petiție online, care își propune să convingă și alți consilieri să voteze în favoarea propunerii.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---