Locale

Investiții majore în transportul public ecologic în orașele României

schedule 24 apr. 2024, 12:24

Investiții majore în transportul public ecologic în orașele României
Facebook/Nicusor Dan
Primarii din România investesc în transport public ecologic, cu autobuze electrice și infrastructură modernă.

Primarii din mai multe orașe ale României au demarat proiecte ambițioase de modernizare a transportului public, cu accent pe sustenabilitate și ecologie. La Brașov, primarul Allen Coliban a transformat orașul într-un lider național în domeniul transportului ecologic, având cea mai mare flotă de autobuze electrice din țară. În Timișoara, Dominic Fritz a inițiat înnoirea flotei de transport în comun cu o finanțare de 75 de milioane de euro din fonduri europene. Lucian Stanciu-Viziteu, primarul Bacăului, a semnat contractul pentru achiziționarea de autobuze electrice și instalarea de stații smart, în timp ce la Întorsura Buzăului, Raul Urdă va reintroduce transportul public cu vehicule electrice.

În București, Nicușor Dan a investit în achiziția a 300 de mijloace de transport ecologice, care vor fi puse în circulație până la finalul anului. Aceste investiții sunt parte a unui efort mai larg al primarilor USR de a atrage finanțări europene pentru modernizarea infrastructurii de transport și îmbunătățirea conectivității urbane. Proiectele includ modernizarea liniilor de tramvai, crearea de benzi dedicate pentru transportul în comun și instalarea de stații de încărcare rapidă pentru vehiculele electrice.

Aceste inițiative reflectă o tendință de tranziție către un transport public mai curat și mai eficient, în concordanță cu obiectivele de reducere a emisiilor de carbon și de promovare a mobilității urbane durabile.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---