Social

Grevă generală la Casele de Pensii din România. Protestele ar putea duce la un blocaj național

schedule 27 nov. 2023, 07:43

Grevă generală la Casele de Pensii din România. Protestele ar putea duce la un blocaj național
Antena 3/Youtube

Angajații Caselor de Pensii și a mai multor instituții din subordinea Ministerului Muncii intră de astăzi în grevă generală.


Casele de Pensii din România intră în grevă de astăzi

Angajații din cadrul instituțiilor aflate în subordinea Ministerului Muncii intră în grevă generală începând de astăzi. Anterior aceștia au amenințat autoritățile cu o grevă generală în cazul în care nemulțumirile acestora nu vor fi ascultate și rezolvate. Din păcate, prea multe de atunci nu s-au întâmplat.

Oamenii sunt indignați de condițiile de muncă și de salarii. Aceștia solicită să le fie majorate salariile și să li se îmbunătățească condițiile de muncă. Greva generală este pe termen nelimitat, iar la aceasta participă sindicaliștii din instituțiile aflate în subordinea Ministerului Muncii.

În jur de 8.000 de membri de sindicat vor participa la greva generală, iar pe lângă aceștia li se vor mai alătura și persoane care nu fac parte din aceste sindicate.

În greva generală intră Casele Naționale de Pensii, Inspectoratele teritoriale de Muncă sau agențiile pentru ocuparea forței de muncă. Membrii de sindicat solicită salarii mai mari și condiții mai bune de muncă, cele două mari probleme ale românilor.

Zilele trecute, în mai multe orașe din România au avut loc proteste, iar vineri a avut loc o discuție la Guvern. Sindicaliștii spun că nu au primit soluții pentru nemulțumirile lor, ci doar promisiuni și speranțe. Aceștia sunt deciși să nu încheie greva generală până când nu își vor atinge scopul.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---