Locale

Fostul prefect și parlamentar Dan Ilie Morega, plasat sub control judiciar pentru conducerea fără permis

schedule 13 mar. 2024, 17:19

Fostul prefect și parlamentar Dan Ilie Morega, plasat sub control judiciar pentru conducerea fără permis
Foto: WorldFacts/Youtube.com
Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj, sub control judiciar pentru conducere fără permis, după ce a fost prins la volan în București.

Fostul prefect de Gorj și parlamentar, Dan Ilie Morega, a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, după ce a fost prins conducând fără permis de conducere. Morega, în vârstă de 78 de ani, a fost surprins la volan în mai multe rânduri, deși avea permisul retras din motive medicale. Incidentul recent a avut loc în București, în zona Ambasadei Rusiei, unde a fost fotografiat alături de mașina sa.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 București au decis luarea măsurii preventive după ce în presă au apărut informații și fotografii care indicau că Morega a condus un autoturism pe raza sectorului 1 București, având permisul retras. Din investigațiile efectuate, s-a constatat că fostul prefect a condus pe artere principale de circulație într-un interval orar cu trafic intens, demonstrând un „vădit dezinteres față de pericolul pe care îl generează prin conduita sa pentru siguranța circulației pe drumurile publice”.

Dan Ilie Morega este cercetat pentru fapte similare în alte dosare penale înregistrate la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Tg. Jiu și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia de Aramă. În cazul în care va încălca cu rea-credință obligațiile impuse de controlul judiciar, măsura poate fi înlocuită cu arestul la domiciliu sau arestarea preventivă.

În trecut, Morega a fost diagnosticat cu demență și tulburări bipolare, iar în noiembrie 2011 a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---