Locale

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, internat la psihiatrie după repetate încălcări ale suspendării permisului de conducere

schedule 27 feb. 2024, 10:27

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, internat la psihiatrie după repetate încălcări ale suspendării permisului de conducere
Dan Ilie Morega, fost prefect, internat pentru expertiză psihiatrică după ce a condus fără permis a patra oară.

Dan Ilie Morega, fostul prefect de Gorj, a fost internat într-o unitate medicală de specialitate pentru o expertiză psihiatrică, după ce a fost prins conducând fără permis pentru a patra oară. În vârstă de 78 de ani, Morega a fost depistat de polițiști pe strada Victoriei din Târgu Jiu, având permisul retras din motive medicale încă din data de 6 februarie.

În urma audierii la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, s-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia i-a fost retras permisul de conducere. Morega a fost prins de trei ori anterior în județul Gorj și o dată în județul Mehedinți.

Fostul prefect, care a avut și funcții politice în PDSR, PNL și PRM, a fost condamnat în noiembrie 2011 la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție. În trecut, a fost evaluat de medici psihiatri care au indicat că suferă de demență și tulburări bipolare. Internarea sa la psihiatrie a venit în urma unei decizii benevole, după ce a fost audiat de poliție.

Morega a fost surprins de polițiști în timp ce conducea, iar în urma oprirea sa în trafic, a fost necesară audierea sa și ulterior decizia de a se supune unei expertize psihiatrice. Fostul prefect a declarat că nu consideră că a săvârșit o ilegalitate și că nu se simte vinovat.

Autoritățile continuă investigațiile în acest caz, iar Morega va rămâne internat până când medicii psihiatri vor decide dacă este apt să conducă un vehicul.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---