Externe

Cinci zile de infern în Grecia. Flăcările au mistuit orașul Mandra

schedule 21 iul. 2023, 08:46

Cinci zile de infern în Grecia. Flăcările au mistuit orașul Mandra
Foto: Ververidis Vasilis/Shutterstock

Este a cincea zi de incendii în Grecia. Valul de căldură care urmează să pună stăpânire pe țară și vântul puternic vor duce la noi confruntări cu flăcările. Miercuri, orașul Rodos era ținta focului. Acum, orașul Mandra a fost mistuit. 

A cincea zi de infern în Grecia

Imaginile din dronă arată dezastrul lăsat în urmă de flăcările care au mistuit orașul Madra. Elicopterele și avioanele acționează contracronometru pentru a mai domoli focul. 

Echipele de salvare, copleșite de intensitatea făcului dezlănțuit în țară, au fost nevoite să găsească variante alternative pentru a face față infernului.

Flăcările sunt atât de puternice încât elicopterele nu au timp să alimenteze din mare sau din lacuri, drept urmare alimentează din bazinele din apropierea focarelor. 

Condițiile grele au determinat autoritățile să emită mai multe mesaje de evacuare, cât și la impunerea unor noi restricții de circulație.

Porţiunea de autostradă care leagă localităţile Mandra de Oinoi a fost închisă de poliţişti. Mulți localnici și-au abandonat mașinile și așteaptă noi ordine din partea autorităților pentru a afla ce să facă.

Flăcările continuă să facă prăpăd mai ales în Attica, Rodos şi Laconia. Cele 62 de incendii izbucnite în ultimele ore a dus la o mobilizare de forţe impresionantă. Peste 300 de pompieri şi 122 de autospeciale au intervenit în mai multe zone din Attica, asistate de 23 de avioane şi elicoptere. Pagubele nu sunt mici, dar autorităţile fac tot posibilul pentru a le reda grecilor traiul de dinainte. 

„Evaluarea pagubelor a început deja şi ne mişcăm într-un ritm mult mai alert decât în trecut. Facem tot ce e posibil ca victimele să-şi poată reconstrui casele cât mai repede şi să poată reveni la viaţa lor normală”, a declarat Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei. 
„După cum ne-au avertizat experţii, ne confruntăm cu fenomene extrem de dificile. Ne aşteaptă un nou val de căldură şi o posibilă înteţire a vânturilor. Cerem atenţie absolută şi promptitudine zilele acestea. Timpurile grele nu s-au terminat încă”, a continuat acesta. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---