Externe

Charles Michel ironizează rezultatele alegerilor din Rusia

schedule 15 mar. 2024, 14:24

Charles Michel ironizează rezultatele alegerilor din Rusia
paparazzza / Shutterstock
Charles Michel ironizează "victoria zdrobitoare" a lui Putin în alegerile rusești, evidențiind lipsa opoziției și a libertății de alegere.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a făcut o declarație ironică cu privire la alegerile prezidențiale din Rusia, care au început astăzi și se vor încheia duminică. Michel a „felicitat” pe președintele rus Vladimir Putin pentru ceea ce el a numit o „victorie zdrobitoare” în alegeri, subliniind lipsa opoziției și a libertății de alegere în procesul electoral rusesc.

Într-o postare pe o platformă de social media, Michel a scris: „Vreau să-l felicit pe Vladimir Putin pentru victoria sa zdrobitoare în alegerile care încep astăzi. Fără opoziție. Fără libertate. Fără alegere.” Această declarație vine în contextul în care analiștii internaționali și observatorii politici au exprimat îngrijorări cu privire la legitimitatea alegerilor din Rusia, unde Putin este la putere de peste două decenii și unde opoziția a fost în mare parte suprimată.

Alegerile prezidențiale rusești sunt văzute de mulți ca fiind o formalitate, având în vedere controlul strict exercitat de Kremlin asupra procesului electoral și represiunea împotriva vocilor critice. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a sugerat anterior că Putin ar putea câștiga cu un procentaj de 90% din voturi, în timp ce alți observatori sugerează că rezultatul alegerilor este deja unul prestabilit.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---