Social

Ce spune ministrul Agriculturii despre protestul fermierilor: „Nu am primit nicio revendicare. Nicio asociație nu își asumă”

schedule 10 ian. 2024, 14:44

Ce spune ministrul Agriculturii despre protestul fermierilor: „Nu am primit nicio revendicare. Nicio asociație nu își asumă”
Antena3/Youtube

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat că nicio asociaţie nu îşi asumă protestul transportatorilor şi al fermierilor. Oficialul susține că nu a primit nicio revendicare din partea protestatarilor.

Reacția ministrului Agriculturii la protestul fermierilor și a transportatorilor

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a spus că nicio asociație nu își asumă protestul "spontan” al transportatorilor, la care s-au alăturat și câțiva fermieri, și că până în prezent nu a primit nicio revendicare la minister.

"Legat de protestul “spontan” al transportatorilor la care s-au alăturat și câțiva fermieri, până în acest moment, la ministerul Agriculturii nu am primit nicio revendicare, pentru că nicio asociație nu își asumă acest protest. Din informațiile apărute în spațiul public, am văzut că problemele pe care le reclamă au legătură cu RCA și cu permisele de conducere.
Chiar dacă acestea nu țin de Ministerul Agriculturii, voi face tot ce pot pentru a-i sprijini să găsim împreună o rezolvare. Am stabilit deja o întâlnire cu toate asociațiile și federațiile, săptămâna viitoare, pentru a le prezenta programele pe care le avem pregătite pentru acest an.
Vom putea vorbi, așa cum facem mereu, la aceste întâlniri, despre problemele pe care le întâmpină și sunt sigur că vom găsi, ca de fiecare dată, rezolvare.
Aceste întâlniri le aveam programate înainte să apară acest protest. Îi asigur pe toți fermierii că subvențiile se acordă la timp!”, susține ministrul Agriculturii.

Totodată, Florin Barbu precizează că există un buget bun pentru anul 2024, sunt fonduri prevăzute pentru toate sectoarele și va continua să sprijine producția românească. Oficialul spune că este început de an electoral și acest protest spontan este masiv distribuit pe rețelele sociale de un partid politic.

În opinia lui, fermierii, munca lor și agricultura românească sunt folosite pentru a încerca să câștige capital de imagine sau un procent în plus în sondaje.

Să nu uităm că aceste partide politice nu au avut nicio soluție pentru agricultura românească în ultimii 4 ani. Ca întotdeauna, ușa ministerului Agriculturii este deschisă oricând pentru fermieri, pentru că eu sunt acolo pentru a le rezolva problemele și a-i sprijini! Îi asigur pe toți că anul 2024 o să fie un an agricol bun atât pentru România, cât și pentru fermierii români!", a scris Florin Barbu, pe pagina sa de Facebook.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---