Sănătate

Caz neobișnuit de gripă aviară în SUA: Un bărbat infectat de la o vacă

schedule 02 apr. 2024, 10:10

Caz neobișnuit de gripă aviară în SUA: Un bărbat infectat de la o vacă
Foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
Un bărbat din Texas a fost infectat cu gripă aviară de la o vacă de lapte, marcând al doilea caz uman în SUA; riscul public rămâne scăzut.

Un caz neobișnuit de gripă aviară a fost confirmat în Statele Unite, unde un bărbat din Texas a fost testat pozitiv după ce a fost infectat de o vacă de lapte. Acesta este al doilea caz de persoană depistată pozitiv la gripă aviară în țară, după ce virusul a îmbolnăvit cirezi în Texas, Kansas și alte câteva state în ultima săptămână.

Pacientul a prezentat ca unic simptom conjunctivită, adică ochii roșii, și se află în proces de recuperare după ce a fost izolat și tratat cu un medicament antiviral specific pentru gripă. Autoritățile au subliniat că riscul pentru populația americană rămâne scăzut, iar cazurile de gripă aviară la om sunt considerate foarte rare.

Experții exprimă îngrijorare cu privire la numărul tot mai mare de mamifere infectate cu gripa aviară înalt patogenă și potențialul de răspândire între mamifere. Cu toate acestea, autoritățile texane au asigurat că infectarea vitelor nu prezintă pericol pentru comercializarea laptelui, deoarece fabricile de lactate sunt obligate să distrugă laptele provenit de la vacile bolnave și pasteurizarea elimină virușii.

Autoritățile lucrează activ pentru a limita expunerea angajaților la fabricile de lactate afectate și pentru a monitoriza și testa persoanele care intră în contact cu bovinele infectate.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9754 RON
0.00090
USD
USD: 4.6739 RON
0.00790
GBP
GBP: 5.8294 RON
-0.00100
HUF
HUF: 1.2669 RON
-0.00780
BGN
BGN: 2.5439 RON
0.00050
CHF
CHF: 5.1301 RON
-0.00120
Convertor valutar

Rezultat: ---