Externe

Presupuse rămăşiţe umane, descoperite în epava submersibilului Titan: „Ne asigurăm că o astfel de tragedie nu se va mai repeta niciodată”

schedule 29 iun. 2023, 09:00

„Presupuse rămăşiţe umane” au fost descoperite printre resturile submersibilului turistic dispărut în Atlantic, în apropierea epavei Titanicului, a anunţat miercuri Paza de Coastă americană într-un comunicat. Acestea urmează să fie analizate pentru a determina cauza tragediei. 

Presupuse rămășițe umane au fost descoperite în epava submersibilului Titan

Rămășițele, „colectate cu grijă din epava de la locul accidentului”, împreună cu resturile recuperate, vor fi analizate, ceea ce ar trebui să ofere „informaţii cruciale despre cauza acestei tragedii”, a declarat Jason Neubauer, care conduce ancheta Gărzii de Coastă americane în acest caz.

Acestea urmează să fie transferate de o navă a pazei de coastă americane către un port din Statele Unite, unde anchetatorii le vor putea analiza. Presa canadiană a arătat fragmente din ceea ce părea a fi vârful şi părţi din corpul submersibilului.

Unul dintre oficialii Pelagic Research Services, care îşi desfăşurase robotul submarin operat de la distanţă (ROV) pentru a scana fundul mării atlantice, a confirmat că acesta şi-a încheiat operaţiunile.

„Ne-am încheiat partea noastră pe mare”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt, Jeff Mahoney. 
„A fost o operaţiune extrem de riscantă, atât pentru ROV, cât şi pentru echipă, care a lucrat non-stop, practic fără să doarmă pe toată durata operaţiunii”, a continuat el, confirmând că toate echipele se întorc acum în SUA.

Căpitanul Jason Neubauer a lăudat eforturile internaţionale depuse „pentru a recupera şi conserva aceste dovezi cruciale la o distanţă şi la o adâncime extremă”, potrivit comunicatului Gărzii de Coastă americane.

„Sunt multe lucruri de făcut pentru a înţelege factorii care au dus la pierderea catastrofală a Titanului şi pentru a ne asigura că o astfel de tragedie nu se va mai repeta niciodată”, a concluzionat miercuri căpitanul Neubauer.

Titan, un submersibil de aproape 6,5 metri lungime, operat de o companie privată, s-a scufundat pe 18 iunie pentru a observa epava Titanicului. Urma să iasă la suprafață după șapte ore, dar contactul a fost pierdut la mai puțin de două ore de la plecare. 

Submarinul a fost lovit de o implozie, ucigându-i pe loc pe toți cei cinci oameni de la bord. Resturile de pe Titan, găsite pe fundul mării la aproximativ 500 de metri de epava Titanicului şi la o adâncime de aproape 4.000 de metri, au fost aduse la ţărm, miercuri, în St. John's, Newfoundland, în estul Canadei.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---