Social

Cât vor plăti bucureștenii pentru încălzire în această iarnă. Ce spune directorul ELCEN

schedule 13 sept. 2023, 11:56

Cât vor plăti bucureștenii pentru încălzire în această iarnă. Ce spune directorul ELCEN
Gokhan Y/Shutterstock

Directorul ELCEN a vorbit despre cât vor fi nevoiți să scoată din buzunare bucureștenii pentru încălzire în această iarnă.

Cât vor plăti bucureștenii pe căldură în acest sezon de iarnă

Noul director general al Electrocentrale București (ELCEN), fost director Termoenergetica, Claudiu Crețu, a vorbit despre ce îi așteaptă pe bucureșteni la iarnă, mai ales despre cât vor fi nevoiți să plătească căldura în sezonul rece care urmează.

Potrivit directorului ELCEN, bucureștenii vor avea de plătit facturi asemănătoare cu cele de anul trecut. O veste nu foarte îmbucurătoare pentru români deoarece iarna trecută, bucureștenii s-au plâns de facturile mari la căldură.

„Facturile vor fi similare, pentru că în acest moment, prețul (prețul gigacaloriei – n.r.) a rămas neschimbat, este același preț de 330 de lei, care a fost aprobat în luna martie a anului trecut, nu au fost schimbări în acest sens”, a declarat Claudiu Crețu.

Claudiu Crețu a mai menționat că prețul gazului s-a mai temperat.

„Prețul gazului s-a mai temperat, față de anul trecut, iar o știre care a apărut zilele acestea, și care ne bucură, este că gradul de umplere a depozitului este de 90%, adică avem gaze în depozite, în depozitul Romgaz.
Am trecut în acești ultimi doi ani prin situații critice, prin război, prin riscul de a nu avea gazele necesare, cu amenințări din zona estică (…) faptul că s-a tratat situația cu responsabilitate, faptul că avem depozitele pline, asta ne conduce spre o iarnă lină, avem de rezolvat această problemă financiară (datoria Termoenergetica către Elcen – n.r.) pe care cred că o vom rezolva, și atunci ne concentrăm pe reparații, pe funcționare”, a mai declarat Claudiu Crețu.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---