Externe

Atac aproape de convoiul lui Zelenski și Mitsotakis în Odesa

schedule 06 mar. 2024, 17:25

Atac aproape de convoiul lui Zelenski și Mitsotakis în Odesa
Clare Louise Jackson/Shutterstock
Zelenski și Mitsotakis, aproape de a fi victimele unui atac cu drone în Odesa, dar întâlnirea lor a continuat în siguranță.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, au fost la un pas de a fi victimele unui atac în orașul-port Odesa. Convoiul oficial în care se aflau cei doi lideri a fost ținta unor explozii care au avut loc la aproximativ 150 de metri distanță, chiar înainte de întâlnirea programată între cei doi.

Exploziile, care au fost raportate de agenția EFE și transmise de televiziunea privată grecească SKAI, au fost provocate de un atac cu drone kamikaze rusești, care pot atinge o viteză de până la 50 de metri pe secundă. În urma incidentului, vehiculele care transportau delegația greacă au fost rapid redirecționate, urmând instrucțiunile autorităților ucrainene.

Nu este clar dacă dronele vizau convoiul sau dacă au fost interceptate de apărarea antiaeriană ucraineană. Rapoarte contradictorii din Grecia menționează și posibilitatea unui atac cu rachete, care ar fi avut loc ulterior, în timpul întâlnirii dintre Zelenski și Mitsotakis, moment în care au fost declanșate sirenele de raid aerian.

Surse guvernamentale din Grecia au confirmat că premierul Mitsotakis și membrii delegației sunt în siguranță și că întâlnirea dintre cei doi lideri a avut loc conform planificării, la scurt timp după incident. Vizita neanunțată public a premierului grec la Odesa a avut ca scop reafirmarea sprijinului Greciei pentru Ucraina în conflictul cu Rusia.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---