Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, subliniază controlul asupra regiunilor Donețk și Harkov și solicită sisteme de apărare aeriană suplimentare

21 mai 2024, 09:00
Sursa foto: Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Zelenski afirmă că Ucraina controlează Donețk și Harkov, cere apărare aeriană mai bună în fața atacurilor ruse.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că forțele ucrainene mențin controlul asupra regiunilor Donețk și Harkov, în ciuda atacurilor cu bombe aeriene ghidate efectuate de forțele rusești. Într-o serie de discuții cu comandantul-șef al armatei ucrainene, Zelenski a accentuat necesitatea de a întări apărarea aeriană a țării și a solicitat sisteme de apărare suplimentare pentru a reduce dificultățile întâmpinate de luptători și pentru a proteja orașele și comunitățile.

Liderul ucrainean a exprimat recunoștința sa față de partenerii internaționali care înțeleg necesitatea acestor sisteme de apărare și a subliniat importanța strategică a apărării aeriene în conflictul actual. Zelenski a menționat că fiecare limitare a potențialului terorist al Rusiei contribuie la constrângerea la pace și a mulțumit tuturor celor care sprijină Ucraina.

În contextul războiului, mandatul de președinte al lui Zelenski a fost prelungit, legea marțială instituită nepermitând convocarea alegerilor. Între timp, SUA și aliații occidentali continuă să ofere asistență de securitate Ucrainei, cu promisiunea unui flux constant de ajutor.



Citeste si