Mesaje false trimise din numele companiei DIGI. Clienții, atenționați despre atacurile hackerilor

09 mai 2023, 11:21
buhai_adeus / Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share

Clienții DIGI sunt atenționați asupra unor mesaje false pe care le primesc și care reprezintă un atac din partea hackerilor. Specialiștii în securitate cibernetică susțin că oamenii pot deveni ușor victime ale răufăcătorilor și trebuie să fie atenți la detalii.

Clienții DIGI, atenționați despre mesajele false din partea hackerilor

Clienții companiei DIGI au fost avertizați despre fraude și atacuri cibernetice sub formă de mesaje false din numele firmei. Imaginea companiei este folosită pentru un atac cibernetic pe scară largă. Utilizatorii DIGI sunt sfătuiți ca în cazul în care primesc mesaje sau e-mailuri din partea companiei să nu acceseze link-ul din text, deoarece mai apoi acesta îi redirecționează către o pagină clonată.

Specialiștii în securitatea cibernetică spun că odată ce clienții și-au introdus datele de la cardul bancar, hackerii pot efectua tranzacții cu banii aflați pe conturile utilizatorilor.

 „Este o tentativă nouă de fraudă, nouă, în sensul în care targetează subiectul, de data aceasta Digi, și clienții companiei Digi, impresionând societatea, folosindu-se de imaginea vizuală și transmit notificări de plată. Astfel, clonează site-ul companiei și solicită clienților să facă tranzacții sau să introducă datele de card, în vederea achitării serviciilor de care beneficiază. Trebuie să fim atenți la sursa mesajului, de unde provine, să ne asigurăm că este legitim, să ne asigurăm că link-urile către care se redirecționează sunt cele legitime. Bineînțeles, greșelile gramaticale pot atrage atenția, atacatorii nefiind, neapărat, de origine română. Detaliile care pot fi generice, doar care să cloneze și care să dea impresia de legitimitate a unui mesaj, să nu fie un cod de client invalid. Suma să nu coincidă, o diferență de imagine, vizuală, poziționare. Și trebuie să fie, de asemenea, atenți, de fiecare dată, când își introduc datele personale, în special căsuțele de mail, pentru că acestea ar putea fi folosite în atacuri viitoare”, spune Mihai Ion Aurelian, specialist.

Prin urmare, specialiștii îi îndeamnă pe abonații DIGI să fie atenți la mesajele și mail-urile pe care le primesc, fie pe telefon, fie pe poșta electronică, deoarece în conținutul acestora se pot observa unele indicii ale unei fraude din partea hackerilor, mai ales atunci când vine vorba de furnizarea de date personale și date bancare.

O altă recomandare a specialiștilor în atacurile cibernetice este folosirea unor parole puternice, unice și securizate, dar și autentificarea cu mai mulți factori.



Citeste si