Social Locale

Amenințarea cu bombă la Școala Americană din București. Alerta s-a dovedit a fi falsă

schedule 04 apr. 2023, 12:43

Amenințarea cu bombă la Școala Americană din București. Alerta s-a dovedit a fi falsă
Ducu Rodionoff / Shutterstock

O alertă cu bombă a fost anunțată la Școala Americană din Capitală. Instituția a primit un mail în care era indicat faptul că în clădire se află o bombă.

Amenințare cu bombă la o școală din București

Marți dimineața, la Școala Americană din zona Pipera din Capitală s-a dat o alertă cu bombă, după ce pe mail-ul școlii a fost trimis un mesaj în care se indica o amenințare cu bombă. Mai multe echipaje au fost trimise de urgență la fața locului.

Specialiștii au oprit cursurile și au evacuat imediat clădirea. Aceștia au aplicat restricții în perimetrul școlii pentru a evita o tragedie. Aceștia au făcut căutări și verificări pentru a stabili unde se află bomba despre care s-a anunțat în mail.

În urma verificărilor făcute de pirotehniști, alerta s-a dovedit a fi una falsă. În scurt timp, elevii au revenit la ore și au continuat programul normal.

Numărul amenințărilor cu bombă în România a crescut în ultimii ani

În ultimii ani, în România numărul amenințărilor cu bombă la diverse instituții a crescut. În toate cazurile aceste alerte s-au dovedit a fi false. Chiar dacă uneori alerte par a fi false de la început, specialiștii sunt obligați să verifice pentru a fi siguri pe situație.

În ultimul an au avut loc peste zece alerte cu bombă în mai multe instituții din România. Recent, în luna martie, au fost raportate mai multe amenințări cu bombă în Timișoara. Toate acestea au fost anunțate de aceeași persoană, de un adolescent în vârstă de 16 ani, care ar suferi de afecţiuni psihice. Tânărul a fost amendat de mai multe ori și internat la Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă pentru a primi tratament de specialitate.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 6 voturi
Nu: 17 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

23 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00260
USD
USD: 4.6818 RON
-0.01540
GBP
GBP: 5.8284 RON
-0.00100
HUF
HUF: 1.2591 RON
0.00400
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00140
CHF
CHF: 5.1289 RON
-0.01950
Convertor valutar

Rezultat: ---