Externe Sci-Tech Locale

Primăria Sectorului 1 se închide temporar din lipsă de fonduri pentru funcționare

schedule 07 mar. 2024, 14:27

Primăria Sectorului 1 se închide temporar din lipsă de fonduri pentru funcționare
LCV / Shutterstock
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunță închiderea temporară a primăriei din lipsă de fonduri, acuzând consilierii PNL și PSD.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că instituția pe care o conduce va fi închisă temporar din cauza lipsei fondurilor necesare pentru funcționarea acesteia. Într-o serie de mesaje publicate pe rețelele de socializare, edilul a acuzat consilierii locali PNL și PSD că au redirecționat banii destinati funcționării primăriei către alte proiecte, inclusiv Catedrala Mântuirii Neamului. Clotilde Armand a menționat că a depus plângere penală împotriva consilierilor locali pentru blocarea serviciilor publice, o acțiune pe care o consideră ilegală.

Primarul a precizat că, din cauza acestei situații, serviciile publice vor fi afectate, inclusiv registratura, iar primăria nu va mai dispune de pază și internet. În semn de protest, Clotilde Armand a anunțat că va deschide birouri ale registraturii în fața sediilor PSD și PNL din București.

Reprezentanții PNL Sector 1 au răspuns acuzațiilor, susținând că primarul transmite informații false și creează panică în rândul cetățenilor. Ei au solicitat primarului să prezinte documentele care arată veniturile și cheltuielile primăriei, pentru a demonstra transparența în gestionarea fondurilor.

Consiliul Local Sector 1 a adoptat bugetul pe anul în curs, cu amendamente care au redirecționat o parte din fondurile de funcționare către proiecte de investiții. Reprezentanții primăriei au avertizat că aceste modificări vor afecta capacitatea instituției de a-și desfășura activitatea și de a asigura serviciile publice la nivelul necesar.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---