Incendiu de proporții la un bloc din Sectorul 5 al Capitalei. ”Arde blocul! Daunele morale cine le plătește?”

schedule 20 mar. 2023, 11:16

Incendiu de proporții la un bloc din Sectorul 5 al Capitalei. ”Arde blocul! Daunele morale cine le plătește?”
YouTube/Digi24HD

Un incendiu puternic a izbucnit pe terasa unui bloc de zece etaje din Sectorul 5 al Capitalei. Locuitorii au ieșit într-un suflet din case când au simțit mirosul de fum.

Incendiu la un bloc din Sectorul 5. Flăcările au cuprins terasa

Un incendiu de proporții a izbucnit la un bloc de 10 etaje din Sectorul 5 din București din strada Modoran Ene, nr 8. Clădirea se afla în renovare, iar potrivit primelor informații, incendiul ar fi izbucnit la terasa blocului. Locuitorii au fost evacuați de urgență de echipele de salvare. Norii denși de fum puteau fi observați tocmai din Sectorul 1 al Capitalei.

Se presupune că incendiul s-ar fi declanșat atunci când angajații companiei care se ocupau de renovarea blocului ar fi încercat să izoleze terasa cu smoală. Flăcările s-au extins cu repeziciune și au cuprins o mare parte din terasă.

La scurt timp, echipele de pompieri și echipe medicale de urgență au intervenit la fața locului. La scurt timp, incendiu a fost lichidat cu succes. Din fericire, nu au fost înregistrate victime în urma incendiului, doar câțiva dintre locatari s-au ales cu atacuri de panică din cauza incendiului, însă starea lor este satisfăcătoare.

”Incendiul s-a manifestat pe o suprafața de aproximativ 150 mp la nivelul acoperișului. Au fost alertate 10 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 3 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare, Salvatorii și 2 ambulante SMURD. În acest moment incendiul este lichidat, două cu persoane cu atac de panica sunt în grija ambulantelor. A fost afectata doar terasa blocului”, transmit pompierii. 

Mai mulți locuitori s-au ales cu atacuri de panică

Primăria Sectorului 5 a transmis că va acorda sprijin persoanelor care au avut de suferit din cauza incendiului produs la mansarda imobilului din Sectorul 5 al Capitalei. Oamenii legii au și deschis o anchetă pentru a stabili în ce circumstanțele s-a produs incendiul și care sunt cauzele declanșării acestuia.

Locuitorii blocului au intrat în panică în momentul în care au simțit miros și au văzut norii denși de fum. Unii dintre ei au suferit și atacuri de panică, însă starea lor este satisfăcătoare, fiindu-le acordate ajutor medical.

”Am avut, ca orice om normal, un atac de panică. Copilul meu de 9 ani plângea... Am ieșit pe hol cu vecinul și am încercat să închidem gazele, să oprim curentul și să evacuăm. Dar sunt oameni bătrâni care nu se mișcau, pe care nu îi puteai mișca... Într-un final au fost preluați de salvări. Eu sunt în șoc, soția mea e acolo, plânge, toată lumea e... Cât ai fi de om normal. Vin să reabiliteze, să construiască ceva, și ei se apucă și dărâmă blocul.”, a răbufnit unul dintre locatari.

Bărbatul spune că a tot cerut de la primărie o persoană care să supravegheze procesul, tocmai pentru a evita asemenea situații.

„Domnul primar spune că o sa plătească firma daunele. Daunele morale cine le plătește? Sunt oameni care nu mai vor să între în bloc. Asta cine plătește?”, a mai spus locuitorul blocului în care a avut loc incendiul.
  • Tags:

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6386 RON
0.01810
GBP
GBP: 5.8067 RON
-0.01890
HUF
HUF: 1.2671 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0843 RON
0.00950
Convertor valutar

Rezultat: ---