Externe

Termocentrala Trypilska din Ucraina, distrusă în urma unui atac aerian rusesc

schedule 11 apr. 2024, 12:57

Termocentrala Trypilska din Ucraina, distrusă în urma unui atac aerian rusesc
Sursa foto: Shutterstock
Termocentrala Trypilska din Ucraina a fost distrusă de un atac rusesc, afectând grav rețeaua energetică.

Termocentrala Trypilska, situată în regiunea Kiev, Ucraina, a fost complet distrusă în urma unui atac aerian efectuat de forțele rusești. Incidentul a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, provocând un incendiu de proporții care a anihilat centrala cu o capacitate teoretică de 1800 MW, cea mai mare din regiune și furnizor de energie pentru zonele Jîtomîr și Cerkasî.

Președintele Consiliului de supraveghere al Centrenergo, compania de stat care administra centrala, Andriy Hota, a confirmat că toți angajații prezenți în timpul atacului au supraviețuit. Imagini cu incendiul au fost distribuite pe rețelele de socializare, evidențiind amploarea distrugerilor.

Atacul face parte dintr-o serie de ofensive rusești care au vizat infrastructura esențială a Ucrainei, inclusiv instalații de generare și distribuție a energiei electrice din mai multe regiuni ale țării. Ukrenergo, operatorul rețelei naționale de electricitate din Ucraina, a raportat avarii la substațiile sale din cinci regiuni, ca urmare a atacurilor nocturne.

Aceste atacuri continuă să afecteze grav sistemul energetic ucrainean, care a suferit pierderi semnificative în ultimele luni, inclusiv distrugerea centralei electrice de la Zmiyivska în martie și ocuparea centralei de la Vuhlehirska de către trupele rusești în iulie anul precedent.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---