Israelul nu negociază eliberarea ostaticilor din alte țări. „Vor trebui să negocieze separat”
Israelul susține că nu va face schimb de prizonieri palestinieni pentru ostaticii din alte țări. Prin urmare, fiecare țară ar trebui să negocieze separat pentru cetățenii luați ostatici de Hamas.
Israelul nu negociază pentru ostaticii din alte țări
Un oficial israelian de rang înalt a anunțat că Israelul nu va negocia pentru ostaticii altor țări. Fiecare țară va trebui să negocieze separat pentru eliberarea cetățenilor săi.
De asemenea, cetățenii cu dublă cetățenie, care dețin cetățenie israeliană împreună cu cetățenia altei țări, au fost totuși incluși în acordul Israelului.
Acordul dintre Israel și Hamas presupune eliberarea a 50 de femei și copii în schimbul a 150 de ostatici palestinieni capturați de Israel, de asemenea, femei și copii.
Printre cei care ar urma să fie eliberați se află 40 de copii, după ce au fost răpiți în atacul terorist din Israel, din luna octombrie.
Cel mai mic ostatic avea doar 9 luni în momentul în care a fost răpit de teroriștii Hamas. Micuțul a împlinit 10 luni printre ceilalți prizonieri. Copil a fost răpit împreună cu toată familia lui, mama, tatăl, dar şi frăţiorul lui mai mare.
Citește și:
> Israel și Hamas negociază din nou un acord de încetare a focului
> Când va fi declanşată ofensiva terestră a Israelului în Fâșia Gaza
> Liderul Hamas merge în Egipt pentru a negocia un nou armistițiu de pace și încetare a focului
Acordul dintre Israel și gruparea Hamas
Guvernul israelian și Hamas au convenit, miercuri, asupra unei pauze de patru zile a focului, pentru a permite eliberarea a 50 de ostatici deținuți în Fâșia Gaza, în schimbul a 150 de palestinieni încarcerați în Israel, precum și intrarea ajutorului umanitar în enclava asediată.
Se presupune că Hamas are peste 200 de ostatici, luați atunci când luptătorii săi au năvălit în Israel la 7 octombrie, ucigând 1.200 de persoane, potrivit unui bilanţ israelian.
Valentina Podgorneac
Redactor
Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de trei ani activează în presa scrisă. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației.