Externe Politic

Ambasadorul Israelului în România, despre implicarea Iranului în război: „Suntem pregătiți pentru orice escaladare”

schedule 18 oct. 2023, 08:26

Ambasadorul Israelului în România, despre implicarea Iranului în război: „Suntem pregătiți pentru orice escaladare”
Ran Zisovitch/Shutterstock

Ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, a vorbit despre posibila implicare a Iranului în războiul izbucnit dintre Israel și Fâșia Gaza.

Ambasadorul Israelului în România, despre posibila implicare a Iranului în război

Ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, a declarat că Israelul analizează acest conflict armat din toate punctele de vedere și nu se grăbește să acționeze fără a gândi.

"Trebuie să fim foarte atenți. Este multă manipulare, război psihologic și în acest război plin de cruzime cu Hamas, trebuie să fim informați, să analizăm cu atenție ce vom face. Israelul nu se pripește să facă ceva. Calculăm, planificăm operațiunea. Nu credem aceste manipulări ale Hamas.", a declarat Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România.
"Vom face tot ce trebuie ca să îndepărtăm amenințarea. Acesta este scopul. Liderii iranieni și-au dat seama că Israelul și-a schimbat poziția, deci luptă contra Hamas", a mai spus acesta.

Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului a declarat anterior că națiunile musulmane sunt "foarte furioase" din cauza atacurilor aeriene israeliene asupra Fâșiei Gaza. Acesta a avertizat că, atacurile nu vor înceta, aceste națiuni își vor "pierde toleranța".

Pe măsura acestor declarații, Reuven Azar a afirmat că Israelul este pregătită pentru orice escaladare a conflictului.

"Au văzut că ne-am mobilizat 300.000 de militari de rezerviști. Ne pregătim să dăm o lovitură serioasă Hamasului și Iranului nu îi place asta, bineînțeles. E într-un fel firesc să emită asemenea amenințări. Ei vor să distrugă statul Israel de mult. Nu știu ce vor face. Dacă vor face efectiv ceva.
Mesajul nostru este clar, suntem pregătiți pentru orice escaladare. Avem ca aliat Statele Unite, care a venit cu anumite forțe miliare în regiune.
De asemenea, avem ostatici în Fâșia Gaza. Nu vrem un război dar suntem pregătiți", a precizat ambasadorul Israelului în România.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---