Alți 400 de români au fost repatriați în România din Israel. „Plecați cât puteți de repede!”
Încă 400 de cetățeni români au fost aduși în țară, luni dimineață, din Israel.
400 de români au fost aduși în România din Israel
Mai multe curse aviatice române au fost trimise la Tel Aviv pentru a repatria cetățenii români care au rămas blocați în Israel. O altă aeronavă a mers la Amman pentru a-i aduce pe românii care au fugit din Israel în Iordania.
Cei 400 de cetățeni români au ajuns înapoi în țară cu patru zboruri din Tel Aviv. Aceștia au povestit momentele de coșmar prin care au fost nevoiți să treacă. Românii au fost sunați de ambasada României și li s-a cerut să plece din țară cât mai repede.
După ce au ajuns pe aeroport, românii au fost nevoiți să-și cumpere biletul spre București pe loc, deoarece comunicațiile mobile nu au funcționat. Zborurile au fost întârziate, însă oamenii au fost recunoscători că au scăpat cu viață din centrul războiului.
Citește și:
> Paște 2023: angajații vor prime, nu cadouri
> Alți 3 români au părăsit Sudanul; au mai rămas 11
> 9 români au fost evacuați din Sudan, cu ajutorul francezilor. Alți 20 așteaptă să fie aduși acasă
"Am fost sunat pe Whatsapp de cineva de la ambasadă și ne-a zis 'Plecați cât puteți de repede'. A fost foarte important acel apel, că noi am mai fi stat. La noi, panica a început pe aeroport", a povestit unul dintre români.
"Eram la hotel să mâncăm și au început alarmele dintr-o dată. Am plecat în buncăr", a spus un altul.
"A fost mult mai mult decât ce s-a prezentat la televizor, a fost groaznic. A fost și este un război real", a subliniat un călător în straie de călugăr.
Mai multe companii aeriene și-au suspendat serviciile de zbor pe ruta Tel Aviv în urma declanșării războiului din Israel. Ministerul Afacerilor Externe (MAE)a transmis că, în urma demersurilor efectuate de Celula de Criză a ministerului, duminică, 245 de cetățeni români au fost repatriați din Israel, printre care și 2 grupuri de pelerini.
Citește și:
> Primul aeroport construit în România de la zero în ultimii 50 de ani, deschis azi
> Au trecut șase luni de la accidentul provocat de Ana Morodan
> 8 ani de la tragedia Colectiv | 60 de ani de închisoare, în total, pentru persoanele vinovate
Repatrierile au avut loc cu ajutorul a două curse operate de compania TAROM și a două curse operate de o companie aeriană privată, precizează ministerul.
Valentina Podgorneac
Redactor
Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de trei ani activează în presa scrisă. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației.