Politic

Premierul Marcel Ciolacu subliniază rolul crucial al presei în societatea democratică de Ziua Mondială a Libertății Presei

schedule 03 mai 2024, 11:56

Premierul Marcel Ciolacu subliniază rolul crucial al presei în societatea democratică de Ziua Mondială a Libertății Presei
Foto: ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO
Premierul României, Marcel Ciolacu, subliniază importanța presei libere și provocările jurnalismului în era dezinformării.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, premierul României, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj în care evidențiază importanța libertății de exprimare și rolul esențial al mass-media într-o societate democratică și liberă. Premierul a recunoscut provocările cu care se confruntă jurnaliștii în contextul actual marcat de dezinformare și fake-news, subliniind că presa este un partener ferm de partea adevărului.

Ciolacu a accentuat că activitatea jurnalistică nu doar că informează publicul, dar are și un rol de formator al societății, apreciind munca jurnaliștilor în reflectarea acțiunilor și măsurilor guvernamentale. A menționat, de asemenea, că eforturile instituționale de a crește transparența în administrația publică pot fi susținute eficient doar printr-o informare echidistantă și responsabilă, cu sprijinul mass-media.

În plus, premierul a subliniat importanța pe care o are presa în conștientizarea pericolelor schimbărilor climatice, un fenomen global care poate fi combătut prin informare corectă. În încheiere, Marcel Ciolacu a îndemnat jurnaliștii să își exercite profesia cu bună-credință și să continue să ofere informații corecte cetățenilor, contribuind astfel la binele societății în general.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 15 voturi
Nu: 23 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

38 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.972 RON
0.00380
USD
USD: 4.5778 RON
-0.01030
GBP
GBP: 5.9484 RON
-0.00320
HUF
HUF: 1.2384 RON
0.00240
BGN
BGN: 2.5421 RON
0.00200
CHF
CHF: 5.2956 RON
0.00460
Convertor valutar

Rezultat: ---