Externe

Guvernul României se angajează să finanțeze restaurarea statuii Sfântului Petru din Roma

schedule 15 feb. 2024, 10:34

Guvernul României se angajează să finanțeze restaurarea statuii Sfântului Petru din Roma
Foto: Guvernul României/Facebook
Guvernul României oferă suport pentru restaurarea Statuii Sfântului Petru, simbol al legăturii culturale cu Italia.

Într-un gest de solidaritate culturală și istorică, Guvernul României, prin vocea premierului Marcel Ciolacu, a anunțat disponibilitatea de a sprijini financiar restaurarea unui monument emblematic pentru legăturile dintre România și Italia: Statuia Sfântului Petru de pe Columna lui Traian. Anunțul a fost făcut în cadrul întrevederii oficiale cu primarul orașului Roma, Roberto Gualtieri.

Premierul Ciolacu a subliniat importanța comunității românești din Italia, cea mai numeroasă comunitate de străini din această țară, punctând integrarea reușită a românilor și dorința acestora de a păstra o legătură spirituală cu țara de origine. Unul dintre simbolurile acestei legături este chiar Statuia Sfântului Petru, care reprezintă nu doar un punct de referință istoric, dar și unul spiritual pentru românii din Italia.

Dialogul dintre premierul român și primarul Romei a evidențiat și alte așteptări ale comunității românești, inclusiv dorința de a avea o catedrală ortodoxă proprie în capitala Italiei. Aceste discuții au avut loc în contextul vizitei de lucru a premierului Ciolacu în Italia, unde participă la cea de-a treia ședință comună a Guvernelor României și Italiei, prima după o pauză de 13 ani.

Inițiativa Guvernului României de a contribui la conservarea patrimoniului cultural reprezintă un pas important în întărirea relațiilor bilaterale și recunoașterea valorilor comune care unesc cele două națiuni europene.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---