Speciale

Retrospectiva zilei 16 martie 2023

schedule 17 mar. 2023, 01:00

9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 16 martie 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. Eliminare America Express 2023. Dinu și Jean Gavril, eliminați în semifinală: „Mulțumim din suflet tuturor!”

O altă eliminare a avut nou la America Express și chiar dacă Dinu și Jean Gavril au demonstrat că formează o echipă foarte puternică, în seminfinala competiției au ajuns pe ultimul loc. Fanii lor nu au fost dezamăgiți de ei, pentru că din punctul lor de vedere au dat tot ceea ce au avut mai bun, doar că și-ar fi dorit să îi vadă luptând pentru marele premiu în finală.Citeste tot articolul »

2. DOC, eliminat de la Survivor România: „Am obosit foarte rău și îmi doresc să ajung acasă”

Eliminarea lui DOC de la Survivor România a fost una șocantă pentru toată lumea. Cei din fața micilor ecrane nu se așteptau sub nicio formă la lucrul acesta, dar nici colegii lui de echipă care au avut tot felul de reacții, după ce prezentatorul emisiunii de la Pro TV a făcut tristul anunț. Iată și care a fost reacția Faimosului!
Citeste tot articolul »

3. Doina Teodoru, despre căsătorie și copil. Concurenta de la America Express a dat din casă: „Scopul meu nu este să mă mărit”

Doina Teodoru a oferit unul dintre cele mai sincere interviuri din viața sa, în care și-a pus sufletul pe tavă. Concurenta de la America Express a povestit cum l-a cunoscut pe partenerul ei de viață, Cătălin Scărlătescu, dar a dat detalii cu totul și cu totul neașteptate despre căsătorie și copil.
Citeste tot articolul »

4. Prăbușirea dronei americane din Marea Neagră. Rusia, despre cauza incidentului

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat, miercuri, în timpul unei convorbiri cu omologul său american, Lloyd Austin, că „intensificarea” operațiunilor de spionaj desfășurate de Statele Unite ale Americii a fost una dintre cauzele incidentului dintre aviația rusă și o dronă americană din Marea Neargă. 

Citeste tot articolul »

5. Două grupuri pe cărbune de la Termocentralele Rovinari și Turceni se închid. Ce se întâmplă cu angajații

Două grupuri pe cărbune de la Termocentralele Rovinari și Turceni se închid, pentru banii din PNRR. Guvernul a dat o Hotărâre prin care acestea vor fi trecute în conservare timp de trei ani, începând cu luna iunie. Oficialii de la București au transmis ce se va întâmpla cu angajații. 
Citeste tot articolul »

6. Profesorii ies în stradă din cauza salariilor. Dascălii amenință cu neprezentarea la examene și neîncheierea situațiilor școlare

Cu doar câteva zile înainte ca noile legi ale Educației să fie trimise la Guvern spre aprobare, profesori din toată România ies pentru a protesta în stradă. Principalele nemulțumiri sunt legate de lipsa finanțării în sistem și de faptul că salariile nu au ținut pasul cu inflația. Dascălii amenință că s-ar putea ajunge chiar și la grevă generală, neprezentarea la examene și neîncheierea situațiilor școlare, dacă solicitările lor rămân fără rezolvare.

Citeste tot articolul »

7. Românii, din ce în ce mai aproape de „visul american”. Semnal legislativ puternic primit din partea Washingtonului pentru a putea călători liberi în SUA

Românii sunt tot mai aproape de „visul american”, adică de a călători liber în SUA. Doi senatori au introdus în Senatul SUA un proiect de lege care recomandă includerea României în programul Visa Waiver, conform Ambasadei române la Washington. Ambasadorul Andrei Muraru a subliniat că demersul este cel mai puternic semnal legislativ pe care România îl primește din partea Statelor Unite ale Americii pe acest dosar. 
Citeste tot articolul »

8. Test drive Toyota Corolla Cross

Ce faci atunci când cel mai popular produs al tău devine, ușor, ușor, nepopular? Departe de mine să spun că Toyota Corolla este irelevant în gama producătorului japonez, dar vânzările au fost pe trend descrescător în ultimii ani.

Citeste tot articolul »

9. Zece clădiri monument istoric din Capitală vor fi consolidate seismic. Anunțul făcut de primarul Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat printr-o postare pe pagina sa de Facebook că zece clădiri de locuințe monumente istorice sau aflate în zone protejate din București, urmează să fie consolidate seismic prin fonduri PNRR în valoare de 15,4 milioane de euro.
Citeste tot articolul »

10. Limba română devine oficial limba de stat a Republicii Moldova. „Un vot care a întârziat”

Limba română devine limba de stat oficială în Republica Moldova. Parlamentul de la Chișinău a adoptat legea pentru introducerea limbii române în Constituția țării.
Citeste tot articolul »

11. Trei oferte pentru modernizarea Gării de Nord din Capitală. La ce sumă ajunge costul lucrărilor

Trei firme din România și-au depus ofertele pentru licitația de modernizare a Gării de Nord din Capitală. CFR estimează costurile la circa jumătate de miliard de lei. Lucrările au un termen de 55 de luni, dintre care 9 luni sunt destinate pentru proiectare, iar 46 de luni pentru procesul de execuție.

Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---