Politic Externe

Zelenski se opune organizării alegerilor prezidențiale din Ucraina în 2024. „Nu este momentul!”

schedule 07 nov. 2023, 11:07

Zelenski se opune organizării alegerilor prezidențiale din Ucraina în 2024. „Nu este momentul!”
Vitaliy Hrabar / Shutterstock

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că nu este de acord cu organizarea alegerilor prezidențiale în Ucraina, chiar dacă acestea erau planificate pentru martie 2024.

Zelenski, contra alegerilor prezidențiale din Ucraina

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a declarat că nu este momentul pentru organizarea alegerilor prezidențiale din Ucraina în primăvara anului ce urmează, deoarece în momentul de față pentru țară contează apărarea și bătălia care real contează pentru soarta Ucrainei.

”Trebuie să decidem că este momentul apărării, bătăliei, de care depind soarta statului şi a poporului şi nu a farsei, pe care numai Rusia o aşteaptă de la Ucraina”, a afirmat liderul de la Kiev. 
”Cred că nu este momentul alegerilor”, a mai subliniat acesta.
”Trebuie să ne unim, nu să ne divizăm, nu să ne dispersăm în certuri şi alte priorităţi”, a cerut Volodimir Zelenski.

În cazul în care atacul Rusiei asupra Ucrainei nu ar fi avut loc în februarie 2022, în Ucraina ar fi avut loc alegeri legislative în octombrie şi alegeri prezidenţiale în martie 2024.

În prezent, situația din Ucraina este incertă. Aliaţii Ucrainei din Occident au exercitat presiuni cu privire la organizarea unor alegeri democratice, chiar dacă aproape 20% din teritoriul ucrainean este ocupat de către Rusia, iar milioane de cetățeni ucraineni au fugit și s-au stabilit cu traiul în străinătate.

O altă problemă ar fi necesitatea modificării legii care ar putea permite organizarea alegerilor în timpul legii marţiale, care este în vigoare în prezent.

”Nu e loc de conflicte”, a afirmat Volodimir Zelenski.
”Înţelegem cu toţii că în prezent, în timp de război, în timp ce există numeroase provocări, este absolut iresponsabil să se lanseze subiectul alegerilor în societate cu uşurinţă şi veselie”, a mai spus el. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---