Social Auto

Situație ireală într-un sat din Iași: e plin de oameni orbi care conduc mașini. Cum a fost posibilă schema

schedule 02 oct. 2023, 09:42

Situație ireală într-un sat din Iași: e plin de oameni orbi care conduc mașini. Cum a fost posibilă schema
Foto: Andrey Popov/Shutterstock

Situaţie ireală într-un sat din judeţul Iaşi, acolo unde mulţi oameni sunt orbi în acte, dar în realitate nu au nici cea mai mică problemă din acest punct de vedere. Dar cum de a fost posibilă această schemă?

Un sat din Iaşi e plin de oameni orbi care conduc maşini

Sătenii din Perieni au primit documente care să ateste că sunt orbi de la un medic. Aceștia iau și pensie de handicap pe lângă pensia normală. Vecinii care nu au vrut să intre în această schemă spun că oamenii nu au probleme de vedere și conduc mașini sau utilaje agricole fără probleme.

„Satul acesta este plin de orbi, dar ei, de fapt, văd mai bine ca mine. De 10 ani, de când stau în acest sat, am văzut acești oameni care au declarat că nu văd în toate ipostazele. Merg pe drum fără nicio problemă, se duc la bar și își cumpără alcool, că doar au de unde, iar unii chiar conduc.
Au căruță, tractoare și mașini și toți îi știu că-s și vitezomani. Nu țin ei cont de nimic și se grăbesc să nu fie văzuți chiar de toți. A fost o doamnă și un domn de la Spitalul de Neurochirurgie de la Iași, care i-a ajutat să-și facă toți acte, dar femeia a murit de cancer.
Însă ei au pensie permanentă și nu se mai duc la nicio comisie. S-au asigurat, cum s-ar zice”, a declarat o femeie din Perieni pentru BZI.ro.

Medicul care a emis documentele nu mai poate fi tras la răspundere fiindcă a murit

Doctorul cu ajutorul căruia s-a pus în mișcare frauda nu mai poate fi tras la răspundere. Femeia s-a stins din viață după ce a pierdut lupta cu o boală necruțătoare. Stătenii care au apucat să își pună la punct actele câștigă acum chiar și 9.000 de lei lunar din drepturi sociale. 

„Domnii de acolo iau câte 90 de milioane (n.red. – lei vechi). Ei au amândoi pensie de nevăzător și pensiile lor de drept, care-s mari. Dar, na, noi nu am avut bani și pile să dăm pe la doctori ca să ne asigurăm bătrânețea”, spune o altă femeie din sat. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---