Social

Sindicaliștii din Administrația Penitenciarelor avertizează că vor bloca penitenciarele ”pe termen nelimitat”

schedule 16 ian. 2024, 10:34

Sindicaliștii din Administrația Penitenciarelor avertizează că vor bloca penitenciarele ”pe termen nelimitat”
Cristi Croitoru/Shutterstock

Preşedintele Fedeţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Cosmin Dorobanţu, a atenționat că dacă Guvernul nu le va rezolva revendicările, aceștia vor bloca penitenciarele pe termen nelimitat.

Penitenciarele ar putea fi blocate pe termen nelimitat

Preşedintele Fedeţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Cosmin Dorobanţu, a declarat că Guvernul are o datorie imensă față de poliţiştii militari şi de penitenciare și toate structurile de forţă ale statului. Această datorie însumează undeva la 2.000 de lei de om, susține Dorobanțu.

”Dacă nu vom obţine ceva acum pentru poliţiştii de penitenciare, pentru poliţişti sau militari, nu vom obţine niciodată, pentru că trec alegerile”, a precizat reprezentantul sindicatului, arătând că ”s-ar putea să piardă şi ceea ce au”, ţinând cont de situaţia economică.

Dorobanțu spune că problemele lor se unesc cu problemele fermierilor și transportatorilor, care au declanșat un protest din cauza nemulțumirilor lor și a lipsei de interes din partea autorităților.

”Ne-am solidarizat cu protestatarii legitimi de la transporturi şi agricultori, pentru că problemele noastre se unesc cu problemele lor. Aceşti protestatari (..) ne plătesc nouă salariile, fără firmele care să plătească taxe, noi, poliţiştii de penitenciare nu am aveam bani de salarii”, a completat Dorobanţu.

Cosmin Dorobanţu a mai menționat că deşi nu au dreptul de a face grevă, ”le-a ajuns cuţitul la os” şi sunt în stare de orice pentru a-i face pe cei de la putere să conștientizeze greutățile prin care trec aceștia.

”Guvernul României are o datorie foarte mare faţă de poliţiştii militari şi de penitenciare, toate aceste structuri de forţă ale statului, undeva la 2.000 de lei de om, pentru că avem o normă de hrană îngheţată, avem o normă de echipare îngheţată, e doar în teorie pentru că în practică nu ne intră niciun ban în buzunar, şi mai avem 300 sau 400 de lei ca să ne intre în buzunar, poliţiştilor de penitenciare, pe aplicarea legii salarizării unitare”, a mai completat reprezentantul sindicatului, el acuzând că nu s-a aplicat legea salarizării unitare.

Federația este decisă să blocheze penitenciarele pe termen nelimitat dacă autoritățile le vor ignora nemulțumirile.

”Dacă nu ne bagă în seamă Guvernul, în 2024 blocăm penitenciarele, am mai făcut asta, două sau trei ore pe zi, am blocat penitenciarele la propriu, iar în 2024 blocăm penitenciarele la propriu, pe termen nelimitat”, a spus Cosmin Dorobanţu.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---