Special

Show “BRÂNCUȘI Vizionarul” – un Eveniment marca AVANPREMIERE by Alin Gălățescu

schedule 21 sept. 2023, 09:09

Marți, 19 Septembrie 2023 a avut loc o nouă Ediție din seria de Show-uri “FASHION Moments” – Tema acesteia a fost “BRÂNCUȘI Vizionarul”.

Fiind “Anul BRÂNCUȘI” – determinat direct de Timișoara Capitală Culturală – și ca preambul al Marii Expoziții Brâncuși ce începe peste câteva zile, unică în Istoria României – BRÂNCUȘI a fost omagiat acum și de lumea Modei Românești – prin acest Show Arty, de Stilism special. 

În el au fost urmărite și se regăsesc în Lookurile prezentate 4 dintre direcțiile de definire a creației și personalității celui mai mare sculptor al lumii moderne. Acestea sunt: 

1. Dragostea lui pentru lumea ancestral Românească, față de lumea Satului și iconografiile, plastica și tradițiile ei speciale 

2. Iubirea și atenția unică pe care o acordă Materialelor din care crea operele. Fie că era Lemn – “legătura directă a omului cu glia”, fie piatră / marmură sau metal – silver / gold / cupru. Acestea au fost tratate special în spectacol. 

3. Esențializarea și Simbolismul dus la limită – forța principală și originalitatea absolută a ceea ce a creat 

4. Relația specială cu Muzele sale – el fiind extrem de iubit și apreciat în sferele cele mai înalte ale Elitei Pariziene – fie cea culturală – pictorițe , cântărețe, scriitoare, actrițe, fie cea Aristocratiacă – prințese, contese, etc. Această relație specială a dus la nașterea unora dintre cele mai renumite opere ale maestrului: “Prințesa X”, “Muza Adormită”, “Miracle”, Domnișoara Pogany”, “Eileen Lane”, “Negresa Blondă”, etc. 

“Tot Show-ul a pornit de la ideile de ETERIC și de ATEMPORAL – stări fundamentale în care l-am simțit reflectat pe Marele Maestru al Esențelor! De aceea am ales Harpa ca singura muzică LIVE a Evenimentului – măiastru folosită de super talentata Daria Batschi-Beleca. Atmosfera a fost una cu adevărat magică. La aceasta a contribuit și alegerea Sălii “Atelier” din cadrul ansamblului Hotelului CARO – o clădire asemeni unei Case a Comunității, o catedrală spiritualizată asemeni cuceritorilor vestului – aceasta derivând din renumita Călătorie Inițiatică a lui BRÂNCUȘI, timp de 2 ani, spre Parisul vieții sale. O cucerire de teritorii noi, esențiale. “ a declarat Alin Gălățescu – Analist de Modă, creatorul Show-ului.

Evenimentul a avut la bază creațiile unora dintre cei mai creativi designeri români ai momentului, inspirați de Maestru și care au în viziunile lor referințe la acesta - reformulați stilistic pentru racordul perfect la Temă. Au fost 60 de Look-uri, 30 de modele de toate vârstele, într-o sală arhiplină - cu peste 300 de persoane.

Designeri: Aleha Toncea / Alexandra Calafețeanu / Alessi Stoica / Antonia Nae / Cristina Lazăr / Ie Clothing / Iza Van Dee / Raluca Soare. Accesorii: Atelier Danessa / Iulia Gorneanu / Musette. Pălării: DeCorina Hats. Make-up: Echipa Laura Perian. Hair: Echipa Erika Gonczi. Locatie: Hotel CARO, Sala “Atelier”.

Parteneri: SERVE / NAZZURO Aqua / Artesana / MRA Agency / Hotel CARO.

Partener comunicare: PRagmatIQ by Knart Communication.

“Fashion Moments” este un eveniment marca Avanpremiere/ Alin Gălățescu

SONDAJ

Ați primit primă de Crăciun de la angajator?

Da: 2 voturi
Nu: 10 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

12 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9677 RON
0.00020
USD
USD: 4.6059 RON
0.00810
GBP
GBP: 5.7949 RON
0.00800
HUF
HUF: 1.2995 RON
0.00550
BGN
BGN: 2.5399 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.2613 RON
0.01560
Convertor valutar

Rezultat: ---