Externe

Rusia înăsprește regulile de călătorie pentru oficiali și acuză România de anularea culturii ruse

schedule 19 apr. 2024, 16:21

Rusia înăsprește regulile de călătorie pentru oficiali și acuză România de anularea culturii ruse
https://pixabay.com/photos/the-flagpole-russia-state-flag-2877540/
Rusia limitează călătoriile oficialilor săi pentru a proteja secretele de stat și acuză România de cenzură culturală.

Rusia a impus restricții severe asupra călătoriilor în străinătate pentru oficialii săi, într-un efort de a preveni spionajul și accesul la secrete de stat. Conform unor surse, Serviciul Federal de Securitate (FSB) a cerut angajaților din cadrul ministerelor să evite deplasările în afara țării, inclusiv în statele considerate "prietene". Aceste măsuri au fost intensificate în contextul tensiunilor crescute dintre Moscova și Occident, urmare a războiului din Ucraina. Oficialii cu acces la informații clasificate sunt acum restricționați în privința călătoriilor, necesitând autorizații speciale pentru a părăsi țara.

Într-un alt context, Moscova a acuzat România de încercarea de a "anula cultura rusă" după ce difuzarea a două filme rusești a fost oprită de Arhiva Națională de Filme, la presiunea Ministerului Culturii din România și a presei. Filmele, care urmau să fie proiectate în cadrul unei campanii educaționale, au fost considerate de propagandă rusă. Ambasada Rusiei la București a reacționat, afirmând că proiecțiile vor avea loc într-o locație nedivulgată și a invitat publicul să se înscrie pentru a participa la vizionări.

Aceste evenimente subliniază tensiunile continue dintre Rusia și țările occidentale, pe fondul conflictului din Ucraina și al acuzațiilor reciproce de cenzură și propagandă.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9745 RON
0.00010
USD
USD: 4.5878 RON
-0.01220
GBP
GBP: 5.8379 RON
-0.01760
HUF
HUF: 1.2865 RON
0.00400
BGN
BGN: 2.5434 RON
CHF
CHF: 5.0225 RON
0.01020
Convertor valutar

Rezultat: ---