Speciale

Retrospectiva zilei 01 mai 2023

schedule 02 mai 2023, 01:11

Retrospectiva zilei 01 mai 2023
9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 01 mai 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Vârsta de pensionare a românilor va crește, urmând ca aceștia să iasă la pensie mai târziu, chiar dacă potrivit statisticilor, speranța de viață în România se află într-o scădere continuă.
Citeste tot articolul »

2. Ziua de 1 Mai pentru români. De ce oamenii merg la mare în această zi de sărbătoare

În data de 1 Mai, românii sărbătoresc cu mult fast Ziua Muncii. Micii și berea sunt nelipsite în această zi, iar românii aglomerează stațiunile de pe litoralul românesc în fiecare an.



Citeste tot articolul »

3. Prețul laptelui se ieftinește cu 20%, de la 1 Mai, însă doar în anumite condiții. Motivul

De la 1 Mai, pentru următoarele șase luni, laptele se va ieftini cu 20%, însă doar în anumite condiții. Totul vine în urma unui acord între procesatori și retaileri, mediat de Consiliul Concurenței.

Citeste tot articolul »

4. Ce-a dea patra noapte albă la malul mării. În Mamaia s-au cheltuit sute de mii de euro, iar în Vama Veche petrecăreții au stat la foc de tabără

Pe litoral s-a încheiat cea de-a patra noapte altă, dar distracția nu s-a oprit. În Mamaia, de 1 Mai s-au organizat petreceri în toate cluburile exclusiviste, acolo unde s-au cheltuit sute de mii de euro. Și în Vama Veche lumea s-a distrat de minune. Fie că au stat pe plajă, fie că au dansat în cluburi, tinerii ajunși la mare în minivacanța de 1 Mai au prins împreună răsăritul în ritm de dans, la focul de tabără. 
Citeste tot articolul »

5. Niciun 1 Mai fără mici. Cum au apărut micii în gastronomia românească și de ce sunt specifici zilei de 1 Mai

1 Mai, Ziua Muncii, este sărbătorită cu mult fast de către români. Sfârâie micii pe grătare și curge berea în pahare în această zi. Dar de unde au apărut micii în bucătăria românească și de ce a devenit un produs specific acestei zile?

Citeste tot articolul »

6. O barcă cu 12 persoane s-a scufundat în râul Mureș. Bărbatul care conducea barca, reținut la Periam Port

O barcă cu 12 persoane s-a răsturnat în râul Mureș, duminică seara. Un copil a murit, iar alte patru persoane, printre care și doi copii, sunt căutați de autorități. Bărbatul care conducea barca a fost reținut în zona Periam Port pentru ucidere din culpă.
Citeste tot articolul »

7. Droguri noi pe piața din România; dealeri străini pe litoral. Cu ce drog de lux își atrăgeau traficanții clienții

Distracția și raziile polițiștilor pe litoral continuă. În acest an, de 1 Mai, la malul mării au ajuns droguri de lux din marile capitale vestice. Ofițerii au găsit kilograme de droguri la percheziții și au descoperit un fenomen nou: traficanții străini au adus pe piață droguri noi, unele abia intrate pe lista substanțelor interzise. Printre cele mai populare și noi stupefiante se numără și cocaina roz, considerată un drog de lux.

Citeste tot articolul »

8. Rusia atacă din nou în estul Ucrainei. Kievul a doborât 15 rachete lansate de soldații ruși

Forțele armate ruse nu încetează să atace teritoriul Ucrainei din toate părțile, chiar și la mai bine de un an de la declanșarea războiului. În noaptea de duminică spre luni, Rusia a lansat noi atacuri asupra mai multor localități din estul Ucrainei.
Citeste tot articolul »

9. Minivacanță de 5 zile pentru românii bugetari. Câte zile libere vor avea angajații de la privat

Începutul lunii iunie vine cu o nouă minivacanță de 5 zile pentru românii bugetari. În schimb, angajații din mediul privat se vor bucura de o vacanță cu o zi liberă mai puțin.
Citeste tot articolul »

10. Nicușor Dan: „Luna Mai, luna Tineretului. Lansăm în luna Mai 6 proiecte dedicate tinerilor bucureşteni”

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că lansează în luna mai, Luna Tineretului, şase proiecte dedicate tinerilor bucureşteni.

Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9751 RON
0.00050
USD
USD: 4.5879 RON
-0.01070
GBP
GBP: 5.8059 RON
-0.00650
HUF
HUF: 1.2827 RON
0.00690
BGN
BGN: 2.5437 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.046 RON
0.02730
Convertor valutar

Rezultat: ---