Social Locale

O barcă cu 12 persoane s-a scufundat în râul Mureș. Bărbatul care conducea barca, reținut la Periam Port

schedule 01 mai 2023, 11:49

O barcă cu 12 persoane s-a scufundat în râul Mureș. Bărbatul care conducea barca, reținut la Periam Port
Antena 3 CNN/Youtube

O barcă cu 12 persoane s-a răsturnat în râul Mureș, duminică seara. Un copil a murit, iar alte patru persoane, printre care și doi copii, sunt căutați de autorități. Bărbatul care conducea barca a fost reținut în zona Periam Port pentru ucidere din culpă.

Tragic accident pe râul Mureș. O barcă cu 12 persoane s-a răsturnat. Un copil a decedat

Incidentul tragic a avut loc duminică seara, pe râul Mureș. Un bărbat în vârstă de 33 de ani a decis să îi transporte pe oameni pe celălalt mal al râului Mureş, însă acesta nu deținea certificat de conducător al ambarcaţiunii.

Ba mai mult, în momentul tragediei, bărbatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Oamenii legii au stabilit că bărbatul avea o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"În seara zilei de 30 aprilie, în jurul orei 20.40, un bărbat de 33 de ani, din Semlac, s-a deplasat de pe malul stâng al râului Mureș (Periam Port- Jud. Timiș) spre malul drept (Jud. Arad), în extravilanul localității Semlac, cu o barcă din lemn.

Din extravilanul localității Semlac s-au îmbarcat 11 persoane (5 persoane majore și 6 persoane minore), care urmau să ajungă în Periam Port. La aproximativ 2-3 metri de mal ambarcațiunea s-a scufundat în râu.

Alte patru persoane sunt date în căutare

În urma incidentului, un copil în vârstă de 3 ani, din Semlac, a decedat. Alte 4 persoane sunt căutate de autorități, doi maturi, un bărbat de 29 de ani, din Arad și un bărbat de 31 de ani, din Nădlac si doi copii minori, din Nădlac.

„Din cercetări a reieșit că bărbatul care conducea nu deține certificat de conducător al ambarcațiunii, iar ambarcațiunea nu este înmatriculată. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,31 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.", se mai arată în comunicatul anchetatorilor.

Bărbatul care a condus barca a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad cu propunerea luării de măsuri preventive. Cercetările pe marginea acestui caz continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

În dimineața zilei de luni, pompierii timișeni au continuat căutările celor patru persoane care au fost date dispărute, în speranța că acestea vor fi găsite în viață. O echipă de 24 de pompieri timișeni vor interveni cu o autospecială de serviciu, șase autospeciale de primă intervenție și comandă, un microbuz, nouă bărci, o ambulanță SMURD și un echipaj cu patru scafandri. 

De asemenea, pompierii arădeni au început deplasarea către locul evenimentului. Un efectiv de 15 pompieri vor interveni cu 4 autospeciale de primă intervenție și comandă, 4 bărci, și un echipaj SMURD. Misiune în dinamică“, a declarat Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al ISU Arad.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---