Politic

PSD vrea ca Marcel Ciolacu să candideze la Președinție în 2024

schedule 16 nov. 2023, 07:55

PSD vrea ca Marcel Ciolacu să candideze la Președinție în 2024
LCV / Shutterstock

Marcel Ciolacu este candidatul pe care și-l doresc social-democrații să candideze la Președinție în 2024, a mărturisit Mihai Tudose, europarlamentar PSD și fost premier al României. Oficialul a afirmat că în mod normal, președintele partidului candidează la Președinție.

PSD îl vrea pe Marcel Ciolacu să candideze la Președinție

Mihai Tudose a declarat că PSD vrea ca Marcel Ciolacu să candideze la Președinție. Oficialul a fost întrebat dacă în anul 2024 este posibil un tandem PNL – PSD cu Nicolae Ciucă la președinție și Marcel Ciolacu încă 4 ani prim-ministru.

"Teoretic este posibil orice. Practic, eu cred că este timpul să avem un președinte social-democrat", a răspuns europarlamentarul PSD.

De asemenea, Mihai Tudose a mai afirmat că în mod normal, președintele partidului candidează la funcția de președinte al țării, însă membrii partidului vor purta o discuție legată de acest subiect pentru a stabili cu exactitate.

Cert este că social-democrații și-au exprimat de mai multe ori dorința de a-l înainta pe Marcel Ciolacu spre această funcție.

"Astăzi, în seara aceasta vorbind, oamenii din partid (spun - n.r.): președintele candidează la președinție", a spus fostul premier Tudose.

Marcel Ciolacu nu a anunțat dacă urmează să candideze la președinția României.

"Nu neapărat (voi candida - n. r.). Sunt și alți oameni în România care sunt autentici de stânga. V-am spus că am stat de vorbă cu președintele Academiei. E o încântare. Nu am avut această discuție (dacă va candida – n.r.), dar e o încântare să vorbeși.
E un om de stânga complet, un om care gândește de stânga. După crizele economice care au atins întreaga lume, nu numai România, după această criză majoră de securitate, temele principale sunt social-democrate. Românii și întreaga Europă, întreaga lume are nevoie de o conducere de stânga, să se reașeze lucrurile", a spus Ciolacu.

Colegul său de coaliție, liberalul Nicolae Ciucă, a spus că va candida pentru funcția de președinte al țării.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9709 RON
-0.00170
USD
USD: 4.567 RON
-0.02020
GBP
GBP: 5.897 RON
0.00890
HUF
HUF: 1.2719 RON
0.00200
BGN
BGN: 2.5416 RON
-0.00090
CHF
CHF: 5.1374 RON
0.00590
Convertor valutar

Rezultat: ---