Externe

Președintele Klaus Iohannis va participa la Summitul NATO de la Washington

schedule 05 iul. 2024, 14:20

Președintele Klaus Iohannis va participa la Summitul NATO de la Washington
Foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO
Președintele României, Klaus Iohannis, va participa la Summitul NATO de la Washington, accentuând sprijinul pentru Ucraina și securitatea Flancului Estic.

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa în perioada 9-11 iulie 2024 la Summitul NATO care se va desfășura la Washington, D.C., Statele Unite ale Americii. Summitul aniversar, marcând 75 de ani de la înființarea NATO, va reuni liderii statelor membre pentru a discuta și adopta decizii strategice privind securitatea și stabilitatea la nivel global.

În cadrul reuniunilor, se va pune accent pe consolidarea sprijinului pe termen lung pentru Ucraina și pe întărirea și modernizarea posturii de descurajare și apărare colective. Președintele Iohannis va sublinia importanța legăturii transatlantice și va pleda pentru o atenție sporită asupra Flancului Estic și Mării Negre, regiuni de importanță strategică pentru securitatea euroatlantică.

România, marcând două decenii de la aderarea la NATO, este prezentată ca un aliat puternic și responsabil, cu un rol semnificativ în asigurarea securității și stabilității în regiunea Mării Negre. Președintele va evidenția că apartenența la NATO constituie un fundament solid pentru dezvoltarea României democratice și pentru angajamentul său în arhitectura de securitate europeană și euroatlantică.

De asemenea, Klaus Iohannis va pleda pentru continuarea sprijinului acordat partenerilor vulnerabili ai NATO, cu o atenție specială pentru Republica Moldova, și pentru creșterea capacității acestora de a răspunde amenințărilor hibride. Summitul va include și discuții privind consolidarea rezilienței și aprofundarea cooperării cu partenerii NATO din diverse regiuni.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9755 RON
0.00180
USD
USD: 4.5904 RON
0.00710
GBP
GBP: 5.8857 RON
-0.00860
HUF
HUF: 1.2625 RON
0.00570
BGN
BGN: 2.5439 RON
0.00090
CHF
CHF: 5.1244 RON
-0.00560
Convertor valutar

Rezultat: ---