Externe

Comemorarea lui Aleksei Navalnîi: represiunea continuă în Rusia cu peste 150 de condamnări

schedule 19 feb. 2024, 08:27

Comemorarea lui Aleksei Navalnîi: represiunea continuă în Rusia cu peste 150 de condamnări
În Rusia, comemorarea opozantului Aleksei Navalnîi riscă arestări și condamnări, cu peste 150 de cetățeni închiși.

În Rusia, actul de a-și exprima respectul față de memoria opozantului Aleksei Navalnîi s-a transformat într-un risc semnificativ pentru cetățeni. Într-un gest de solidaritate și doliu, sute de persoane au fost arestate și cel puțin 150 dintre acestea au fost condamnate la închisoare pentru participarea la acțiuni de comemorare. Arestările și condamnările au avut loc în contextul legislației extrem de restrictive a Rusiei privind demonstrațiile publice, care interzice orice adunare neautorizată.

La Sankt Petersburg, într-un singur weekend, 154 de persoane au primit sentințe de până la 14 zile de detenție, conform informațiilor oficiale ale instanțelor. Raportările de condamnări similare au venit din mai multe orașe, indicând o acțiune coordonată a autorităților împotriva celor care au îndrăznit să-și arate suportul pentru Navalnîi. Acest val de represiune survine după ce Navalnîi a decedat într-o colonie penitenciară din regiunea arctică, la vârsta de 47 de ani, în condiții care au stârnit indignarea internațională și acuzații de asasinat politic.

În întreaga țară, de la Moscova la Vladivostok, oamenii au depus flori și au aprins lumânări la memoriale dedicate victimelor represiunilor staliniste, transformând aceste locuri în simboluri ale rezistenței actuale. Cu toate acestea, polițiștii și bărbați în civil au patrulat aceste zone, îndepărtând semnele comemorative și, în unele cazuri, demonstrând un dispreț flagrant pentru sentimentele de doliu, prin aruncarea florilor în saci de gunoi.

Această campanie de intimidare și pedepsire a celor care își exprimă opoziția față de regimul lui Putin continuă să atragă atenția organizațiilor pentru drepturile omului și a comunității internaționale. Cu toate acestea, Kremlinul pare să rămână ferm în abordarea sa, menținând tăcerea și ignorând apelurile la respectarea drepturilor fundamentale.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---