Externe

Operațiune internațională de amploare: captură record de cocaină și arestarea unui român și a unui moldovean

schedule 16 feb. 2024, 09:39

Operațiune internațională de amploare: captură record de cocaină și arestarea unui român și a unui moldovean
Ground Picture/Shutterstock
Captură de 4,35 tone de cocaină de către autorități spaniole și internaționale, cu arestarea a patru bărbați, marcând o luptă împotriva traficului de droguri.

Autoritățile spaniole, în colaborare cu agenții internaționali, au reușit să intercepteze o cantitate impresionantă de cocaină, estimată la peste patru tone, într-o operațiune desfășurată la sud de Arhipelagul Canarelor. Barca rapidă, folosită de traficanți pentru a transporta drogurile din America de Sud spre Europa, a fost localizată la aproximativ 920 de kilometri în largul coastelor africane.

La bordul ambarcațiunii, forțele de ordine au descoperit 4.350 de kilograme de cocaină și au arestat patru bărbați: un spaniol, un marocan, un moldovean și un român, punând astfel capăt unei rute de trafic intens folosită pentru introducerea narcoticelor pe continentul european. Această captură masivă de droguri subliniază rolul Spaniei ca punct cheie de intrare a drogurilor în Europa, datorită legăturilor sale istorice cu America Latină și proximitatea cu regiunile producătoare de canabis din nordul Africii.

În cadrul acestei operațiuni au participat mai multe servicii internaționale, inclusiv Agenția britanică de combatere a criminalității organizate (NCA) și Agenția americană antidrog (DEA), demonstrând eficiența cooperării transfrontaliere în lupta împotriva traficului de droguri.

Incidentul grav în care doi membri ai Gărzii Civile spaniole au fost uciși în timpul urmăririi unei bande de traficanți în portul Barbate, la doar câteva zile după captură, a reamintit riscurile majore la care se expun autoritățile în lupta împotriva acestui flagel.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---