Sănătate

OMS: o boală respiratorie se răspândește în nordul Chinei. Agenția îndeamnă populația să ia măsuri pentru a reduce riscul de infectare

schedule 23 nov. 2023, 10:06

OMS: o boală respiratorie se răspândește în nordul Chinei. Agenția îndeamnă populația să ia măsuri pentru a reduce riscul de infectare
Foto: Shutterstock

O boală respiratorie se răspândește în nordul Chinei. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut în mod oficial mai multe date de la Beijing despre această maladie, îndemnând populația să ia măsuri pentru a reduce riscul de infectare. 

O boală respiratorie se răspândește în nordul Chinei. OMS a cerut date de la Beijing

Nordul Chinei a raportat o creștere a numărului de „boli asemănătoare gripei” de la jumătatea lunii octombrie, comparativ cu aceeași perioadă din ultimii trei ani, a anunțat OMS, potrivit AFP. 

„OMS a adresat o cerere oficială Chinei pentru informații detaliate privind o creștere a bolilor respiratorii și a cazurilor de pneumonie raportate la copii”, a afirmat OMS.

Beijing, capitala țării situată în nordul țării, se confruntă cu un val de frig. Acolo, temperaturile urmează să coboare sub zero grade până vineri, conform presei de stat. 

Temperaturile au scăzut în timp ce orașul „a intrat într-un sezon de incidență ridicată a bolilor infecțioase respiratorii”, a declarat Wang Quanyi, director adjunct și expert epidemiologic șef la Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor din Beijing. 

Beijingul „prezintă o tendință de coexistență a mai multor agenți patogeni”, a completat el. 

La data de 21 noiembrie, mass-media și sistemul public de supraveghere a bolilor ProMED au anunțat cazuri de pneumonie nediagnosticată la copii din nordul Chinei.

Agenția „a solicitat, de asemenea, informații suplimentare cu privire la tendințele recente în circulația agenților patogeni cunoscuți, inclusiv gripa, SARS-CoV-2 (virusul care dă naștere la Covid-19), RSV care afectează copiii și Mycoplasma pneumoniae, precum și cu privire la gradul de supraaglomerare a sistemului de sănătate", se adaugă în comunicat.

Între timp, acesta a îndemnat populația să ia măsuri de prevenire, inclusiv să se vaccineze, să păstreze distanța față de persoanele bolnave și să poarte măști. 

China nu a răspuns la o solicitare de comentarii din partea AFP

OMS nu a dat nicio indicație cu privire la răspunsul Chinei, iar Ministerul de Externe al Chinei nu a răspuns joi la o solicitare de comentarii din partea AFP, conform Mediafax

Pe parcursul pandemiei de COVID-19, OMS a criticat autoritățile chineze pentru lipsa de transparență și de cooperare. După mai bine de trei ani de la depistarea primelor cazuri în Wuhan, dezbaterile aprinse continuă să se desfășoare în jurul originii COVID-19.

Specialiștii sunt împărțiți între două teorii principale ale cauzei: o scăpare dintr-un laborator din oraș în care se studiau astfel de virusuri și un animal care a infectat oameni la o piață locală.

La începutul anului curent, experții OMS au declarat că sunt siguri că Beijingul are mult mai multe informații care ar putea face lumină asupra originii COVID-19.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---