Social

Noi bombardamente la granița cu România. S-a emis mesaje Ro-Alert în Tulcea și Galați

schedule 18 sept. 2023, 08:05

Au fost noi bombardamente, duminică seară, la granița cu România. Localnicii din județele Tulcea și Galați au fost anunțați printr-un mesaj Ro-Alert că există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. 

Noi atacuri la granița cu România. Localnicii din Tulcea și Galați au fost înștiințați despre bombardamente prin mesaje Ro-Alert

Zgomote puternice s-ar fi auzit în apropierea satului Periprava și a plajei Cotul Pisicii către Vama Giurgiulești. Deși li s-a recomandat să nu se panicheze și să se adăpostească în beciuri, departe de geamuri și pereți exteriori, în cele 90 de minute estimate de autorități, localnicii au trăit un adevărat coșmar. 

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a emis, în noaptea de duminică spre luni, un mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din zona de nord a județului Tulcea care vizează posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. 

Conform ISU Tulcea, mesajul a fost unul de informare și prevede recomandări de protecție pe care locuitorii din zonele vizate trebuie să le ia în cazul în care aceste obiecte cad în apropierea zonelor locuite. 

Mesajul Ro-Alert a fost transmis pentru zona de nord a județului Tulcea și zona de frontieră din municipiul Galați, respectiv plaja Cotul Pisicii către Vama Giurgiulești.

„Alertă Extremă. Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul! Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori. Durata estimată: 90 min”, este mesajul IGSU. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00090
USD
USD: 4.6156 RON
-0.00220
GBP
GBP: 5.7819 RON
0.00130
HUF
HUF: 1.2855 RON
-0.00310
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00040
CHF
CHF: 5.0892 RON
0.00170
Convertor valutar

Rezultat: ---