Social

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, exprimă nemulțumirea față de implementarea Sistemului de Garanție-Returnare

schedule 21 mar. 2024, 13:53

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, exprimă nemulțumirea față de implementarea Sistemului de Garanție-Returnare
Donlawath S / Shutterstock
Ministrul Mediului, Fechet, critică întârzierile SGR în România, promițând îmbunătățiri și recunoscând problemele logistice actuale.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a exprimat nemulțumirea sa cu privire la stadiul actual al implementării Sistemului de Garanție-Returnare (SGR) în România. În ciuda faptului că susține cu pasiune acest sistem, ministrul a recunoscut că există întârzieri și probleme logistice care împiedică funcționarea eficientă a SGR. Comercianții au raportat că stau cu sacii de ambalaje returnabile și nu există o colectare promptă a acestora.

Ministrul Fechet a subliniat că SGR este cel mai bun lucru care s-a întâmplat în România în materia gestionării deșeurilor în ultimii 30 de ani și a promis că nu va abandona acest demers. Acesta așteaptă o îmbunătățire a ritmului în care se deschid fabricile și instalațiile de numărare și sortare, precum și o reducere a tensiunilor și proceselor din instanță legate de SGR.

În cadrul conferinței Green Report „Managementul deșeurilor: SGR funcțional în România”, au fost discutate și alte aspecte ale sistemului, inclusiv provocările logistice semnificative. Cristian Lazăr, CEO GreenPack, a menționat că este nevoie de o flotă mare de camioane pentru colectarea națională, iar Anca Marinescu de la RetuRO a recunoscut că sistemul de pick-up necesită îmbunătățiri continue, dar a subliniat progresul realizat și interesul crescut al populației pentru reciclare.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---