Economic Locale

Ministrul Finanțelor Marcel Boloș subliniază menținerea cotei unice și planul ANAF pentru echilibrarea deficitului

schedule 27 feb. 2024, 08:28

Ministrul Finanțelor Marcel Boloș subliniază menținerea cotei unice și planul ANAF pentru echilibrarea deficitului
Vlad Ispas/Shutterstock
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, confirmă îndeplinirea planului ANAF pentru februarie și susține cota unică de impozitare.

Ministrul Finanțelor Publice, Marcel Boloș, a evidențiat în recentele declarații făcute la Digi24 că Autoritatea Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a reușit să își îndeplinească planul pentru luna februarie și că nu sunt prevăzute măsuri care să pună presiune pe deficitul bugetar al României. În contextul discuțiilor despre deficit și impozitare, ministrul a reiterat angajamentul față de cota unică de impozitare, subliniind că aceasta este "linia roșie" pentru Partidul Național Liberal (PNL).

Conform lui Boloș, România ar avea nevoie de o perioadă de 7 ani pentru a ajunge la un deficit de 3%, așa cum permite Comisia Europeană. Acest termen extins este văzut ca o oportunitate pentru implementarea reformelor și investițiilor, inclusiv cele din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), fără a recurge la măsuri drastice de tăiere a cheltuielilor bugetare.

În plus, ministrul a abordat și tema impozitării progresive, menționând că aceasta ar putea fi o opțiune doar atunci când nivelul de trai al populației permite o astfel de măsură. Marcel Boloș a accentuat că impozitarea progresivă implică prelevarea a mai mulți bani din buzunarul oamenilor și că actuala cota unică de impozitare a demonstrat neutralitate și a stimulat forța de muncă.

În timp ce susține cota unică, ministrul a recunoscut că viitorul acestei politici fiscale va depinde de rezultatul alegerilor și de contextul economic și politic.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---