Social Educație

Mai multe școli, licee și grădinițe din Sectorul 4 vor fi reabilitate din bani europeni

schedule 19 oct. 2023, 10:49

Mai multe școli, licee și grădinițe din Sectorul 4 vor fi reabilitate din bani europeni
Observator News/Youtube

Unsprezece şcoli, licee şi grădiniţe din Sectorul 4 al Capitalei vor fi dotate cu mobilier nou, materiale didactice şi echipamente digitale potrivit unei finanțări de peste 380 de milioane de lei din PNRR.

Mai multe instituții de învățământ din Sectorul 4

Unsprezece şcoli, licee şi grădiniţe din Sectorul 4 al Capitalei vor fi modernizate şi reabilitate cu bani europeni din PNRR în perioada ce urmează. În unele instituții, lucrările au început deja.

”Banii europeni aduc schimbări majore în viaţa noastră, a celor care locuim în sectorul 4. Şcoala Topârceanu, unde ne aflăm astăzi, va suferi o transformare fundamentală astfel încât în următorul an vom discuta despre cu totul şi cu totul alte condiţii de infrastructură educaţională”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

În mare parte se va lucra la consolidarea clădirilor, în special în cazul școlilor care erau încadrate în diverse clase de risc seismic și erau un real pericol pentru elevi. De asemenea, lucrările vor incluse și un proces de modernizare. Acestea vor fi autorizate și din punct de vedere al securității la incendiu.

”Sectorul 4 a atras cei mai mulţi bani din PNRR fie că vorbim de dezvoltarea sistemului de educaţie, fie că vorbim de reabilitarea termică a blocului de locuinţe, fie că vorbim de alte proiecte de infrastructură pentru comunitate”, a mărturisit Rareș Hopincă, prefectul Municipiului Bucureşti. 

Din cauza lucrărilor din incinta instituțiilor, elevii au fost relocați în spații auxiliare modulare pentru ca părinții să nu mai fie nevoiți să-i ducă pe copii la alte școli. În prezent, peste 400 de elevi învață la Școala Topârceanu, iar ultimele renovări s-au făcut în anul 2014. 

”Toate sălile de clasă vor beneficia de mobilier nou, imprimante, table smart, parchet, geamuri, uşi, totul nou, laboratoare super performante, cabinetele şcolare. Totul va fi la standarde europene”, a spus Alina Tatu, director de școală.

Pe lângă cele 11 unităţi de învăţământ care vor fi renovate prin programul PNRR, alte şcoli şi licee din sector urmează să fie consolidate şi modernizate. Deja au fost depuse cereri de finanţare în valoare de peste o sută de milioane de lei.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---