Politic

Lideri europeni la București pentru Congresul PPE și discuții privind viitorul UE și aderarea României la Schengen

schedule 06 mar. 2024, 11:25

Lideri europeni la București pentru Congresul PPE și discuții privind viitorul UE și aderarea României la Schengen
Christophe Licoppe/Shutterstock
Bucureștiul găzduiește Congresul PPE cu lideri europeni, discutând strategii electorale, Schengen pentru România și stabilitate regională.

Capitala României, București, găzduiește Congresul Partidului Popular European (PPE), eveniment la care participă numeroși lideri europeni, inclusiv președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola. Congresul, organizat de Partidul Național Liberal (PNL) în parteneriat cu PPE, se concentrează pe pregătirea strategiei pentru alegerile europene și pe adoptarea Manifestului PPE.

În cadrul evenimentului, Ursula von der Leyen va fi votată pentru un nou mandat de cinci ani la conducerea Comisiei Europene. De asemenea, documentul final al Congresului va include o solicitare pentru aderarea completă a României la spațiul Schengen, inclusiv cu frontiera terestră, o temă discutată și în întâlnirea dintre premierul Marcel Ciolacu și președinta Comisiei Europene.

Discuțiile dintre liderii români și cei europeni au abordat și prioritățile europene ale României, implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), precum și amenințările reprezentate de Federația Rusă și nevoia de stabilitate în regiune. Congresul PPE este văzut ca un semn de solidaritate din partea Uniunii Europene față de România și țările afectate de conflictul din Ucraina.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---