Externe Sci-Tech

Google Maps și Waze va dezactiva temporar informațiile live despre traficul din Israel

schedule 24 oct. 2023, 11:57

Google Maps și Waze va dezactiva temporar informațiile live despre traficul din Israel
Allard One / Shutterstoc

Google Maps și Waze au decis să dezactiveze temporar datele live despre traficul din Israel, în urma conflictului cu gruparea teroristă Hamas.

Google Maps și Waze dezactivează temporar datele live despre trafic

Compania tehnologică Google a anunțat că va dezactiva temporar informațiile live cu privire la traficul din Israel pe aplicațiile Google Maps și Waze. Această decizie a fost luată ca măsură de securitate în urma conflictului armat dintre Gaza și Israel și este temporară, până când conflictul dintre cele două state nu se va aplana. Se pare însă că acest lucru nu avea loc prea curând deoarece israelienii se pregătesc să invadeze Gaza.

„Așa cum am făcut anterior în situații de conflict și ca răspuns la evoluția situației din regiune, am dezactivat temporar posibilitatea de a vedea în direct condițiile de trafic și informațiile privind gradul de ocupare din considerație pentru siguranța comunităților locale", a declarat un purtător de cuvânt al Google Maps.

Compania Google însă nu a specificat dacă aceste funcții vor fi dezactivate în Israel, în Gaza sau în ambele zone în care are loc conflictul armat. Totodată, nu a menționat nici dacă acțiunea vine după o cerere a Forțelor de Apărare ale Israelului.

Google Maps a mai menționat că „orice persoană care navighează către un anumit loc va primi în continuare rute și estimări ale timpului estimat de sosire care iau în considerare condițiile actuale de trafic".

Google a cumpărat serviciul israelian de cartografiere Waze în anul 2013 și a fuzionat ambele echipe de produse în anul 2022. Anul trecut, Google a făcut o decizie asemănătoare, după ce Rusia a invadat Ucraina la finalul lunii februarie. În Ucraina, Google a dezactivat temporar datele în timp real ale vehiculelor.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---